Afbeelding
Archief BDUmedia

GVVV in rouw door overlijden vrijwilligster Agaath Hocqué: ‘Dit slaat in als een bom’

Voetbal

VEENENDAAL Voetbalvereniging GVVV is in rouw door het overlijden van Agaath Hocqué. De trouwe vrijwilligster overleed afgelopen zaterdag en werd 66 jaar oud. ,,Het nieuws dat ‘onze’ Agaath er niet meer is, slaat in als een bom”, is te lezen op de website van GVVV. Hieronder is het bericht van GVVV in zijn geheel te lezen.

,,Het stralende en hardwerkende gezicht in de keuken draaide werkelijk nergens haar hand voor om. Sinds jaar en dag was zij onlosmakelijk verbonden aan de keuken en greep zij elk uurtje in de week aan om ervoor te zorgen dat al haar bezoekers op donderdagavond en zaterdag konden genieten van de lekkerste hapjes.”

,,Er ging geen dag voorbij dat Agaath niet met de vereniging bezig was. Op maandagochtend stond zij in alle vroegte op om fietsend naar het sportpark te gaan en daar samen met andere vrijwilligers de kantine en keuken weer op te ruimen na een drukke zaterdag. Woensdagavond voorzag zij alle bezoekers in de kantine van een drankje en gebruikte zij de tijd dat het rustig was om de handdoeken en theedoeken op te vouwen, die zij in de machine had gedaan.”

,,Donderdagavond kon je de klok erop gelijk zetten als zij weer het sportpark op kwam fietsen en de frituur aandraaide. De clubavond kon niet zonder de bittergarnituur en kippetjes die Agaath bereidde. De vaste bezoekers hoefden alleen maar even oogcontact met haar te hebben, dan wist zij wel wat de bestelling was en op welke tafel de bestelling kon worden neergezet.”

,,Vervolgens deed zij vrijdags de voorbereidingen voor zaterdag, haalde zij een frisse doek door het kassahok of vulde zij een emmer met sop om de ramen van het clubhuis eens grondig te wassen. Nee, stilzitten was niets voor Agaath. Laat haar haar ding maar doen, ze moest er niet aan denken om al die taken uit handen te geven. Wilden wij ook niet, want als Agaath het deed wisten wij zeker dat het geregeld werd.”

,,De leegte die Agaath achter laat zal nooit op eenzelfde manier worden opgevuld. Haar inzet, maar zeker ook lieve persoonlijkheid, was van absolute meerwaarde voor de club. Het is onwerkelijk dat zij niet meer onder ons is. Hoeveel moeilijker moet het zijn voor haar man Rob, dochter Diana, zoon Richard en de kleinkinderen die in Agaath een fantastische vrouw, moeder en oma verliezen.”

,,Donderdagmiddag is er in ons clubhuis tussen 16.00 uur en 18.00 uur gelegenheid om haar een laatste groet te brengen en de familie een hart onder de riem te steken. Juist ook in deze tijd toont aan dat de warmte van onze club voor nabestaanden van zeer grote waarde is. Je vindt de rouwkaart hier.”

advertentie
advertentie
Meinko de Boer (12) tijdens zijn debuutwedstrijd in de eredivisie tegen Talent Team Papendal.
Veense volleyballer Meinko de Boer blij met debuut in eredivisie: 'Hier droom je van, dit debuut kon niet beter' 13 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 8 17 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 19 feb, 16:24
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 19 feb, 14:59
Afbeelding
VAV'er Bjorn Hulsebos knap zesde op NK atletiek in Apeldoorn 19 feb, 14:03
Afbeelding
Lars Molenaar gaat DOVO verlaten: 'Hij hoort ergens eerste keeper te zijn' 19 feb, 11:10
Afbeelding
De Merino's versterkt zich met oud-speler van DOVO 19 feb, 09:03