Afbeelding
Theo Beumer

De Merino’s hard onderuit in Achterberg

Voetbal

VEENENDAAL In de tweede klasse B heeft De Merino’s een gevoelige nederlaag moeten incasseren bij VVA. In Achterberg werd het na een 1-0 stand halverwege, uiteindelijk 3-0 voor de thuisploeg. 

Een rode kaart voor De Merino’s speler Wilco den Hartog, zorgde ervoor dat de ploeg uit Veenendaal na nauwelijks twintig minuten spelen al met tien man verder moest. De 1-0 kort voor rust, doelpunt Nick ter Burg, maakte het er niet beter op voor de ploeg van trainer Rob van den Broek. 

KANSEN OP 0-1 GEHAD

,,Ondanks die snelle rode kaart waardoor wij lang met tien man moesten spelen, hebben we prima weerstand kunnen bieden in de eerste helft”, aldus Van den Broek. ,,Wij hebben ook kansen gehad op de 0-1 maar komen kort voor rust op een 1-0 achterstand. Na die tweede treffer van hen, dan weet je dat het moeilijk wordt om nog een resultaat te halen.”

In het tweede bedrijf zorgde Ter Burg, afgelopen zomer overgekomen van Candia’66 uit Rhenen, met zijn tweede van de middag voor de ruimere marge. Nadat Wesley van Beijnum, halverwege de tweede helft, de score opvoerde naar 3-0 was het duel gespeeld op Sportpark De Meent in Achterberg.

TEVEEL GEVRAAGD

,,Het is in onze situatie op het moment teveel gevraagd om met tien man die situatie nog te kunnen draaien. Die weerbaarheid hebben we niet.
Het geloof is er wel, uiteindelijk moeten we het bij ons zelf zoeken. In deze klasse zijn de ploegen aan elkaar gewaagd, toch zijn er op Veensche Boys na, niet veel ploegen die heel veel beter zijn dan ons”, zei De Merino’s trainer Rob van de Broek na het duel.

Door de zege klimt promovendus VVA naar de zesde plaats in de tweede klasse B, waar het met dertien punten uit negen duels de grote middenmoot aanvoert. De Merino’s staat op plaats dertien met slechts vijf punten uit negen duels.

advertentie
advertentie
Meinko de Boer (12) tijdens zijn debuutwedstrijd in de eredivisie tegen Talent Team Papendal.
Veense volleyballer Meinko de Boer blij met debuut in eredivisie: 'Hier droom je van, dit debuut kon niet beter' 12 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 8 16 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 19 feb, 16:24
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 19 feb, 14:59
Afbeelding
VAV'er Bjorn Hulsebos knap zesde op NK atletiek in Apeldoorn 19 feb, 14:03
Afbeelding
Lars Molenaar gaat DOVO verlaten: 'Hij hoort ergens eerste keeper te zijn' 19 feb, 11:10
Afbeelding
De Merino's versterkt zich met oud-speler van DOVO 19 feb, 09:03