Rob van den Broek
Rob van den Broek Theo Beumer

Misère De Merino’s blijft aan na harde nederlaag in eigen huis: ‘Voor het eerst gevoel gehad dat we tegen een beter team speelden’

Voetbal

VEENENDAAL De Merino’s heeft een vrij kansloze nederlaag geleden in eigen huis. Veensche Boys won afgetekend van een gehavend elftal met 0-4.

door Rick Praamstra

Trainer Rob van den Broek berust in de nederlaag. ,,We hebben verloren van een betere ploeg. De eerste helft waren we nog gelijkwaardig en gebeurde er weinig. Maar net voor rust kom je 0-1 achter en dan ga je met een rotgevoel de rust in. In de tweede helft hebben we een goede kans op 1-1, maar twee tellen later maken zij de 0-2. Daarna worden de ruimtes bij ons groter omdat je meer naar voren speelt en lopen ze uit naar 0-4. Zeker op dit moment heeft Veensche Boys meer kwaliteit dan ons.”

MOMENTOPNAME

De Merino’s miste door blessures en een schorsing van Wilco den Hartog meerdere spelers en kon dat niet goed opvangen. Van den Broek had tegen de Veensche Boys voor het eerst dit seizoen het gevoel dat er een betere tegenstander op het veld stond. ,,Ik kan de nederlaag dan ook beter accepteren dan in de voorgaande wedstrijden. Daarin hadden we meer verdiend.”

De Merino’s blijft in de degradatiezone, maar daar kijkt de trainer niet echt naar. ,,Elke week is een momentopname. Vandaag had ik het gevoel dat we kansloos waren en dan moet je gewoon accepteren dat je verdiend verloren heb. Ik zie nog genoeg perspectief op basis van wat ik de afgelopen weken heb gezien en op de training zie. Wij doen niet voor veel ploegen onder.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Voormalig voorzitter De Merino's, Baptist Meerssman, overleden: 'Een icoon in onze vereniging' 2 uur geleden
Afbeelding
Eremetaal voor Veenendaalse turnsters Marleen Epskamp en Daantje de Vries 6 uur geleden
Afbeelding
DOVO-doelman Van den Dam verlengt met twee seizoenen 29 nov., 13:22
Afbeelding
Veenendaalse clubs halen bijna 90.000 euro op met Grote Clubactie 29 nov., 08:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 28 nov., 15:13
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 28 nov., 12:06
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 28 nov., 07:00