Gevaar voor het doel van Zeist.
Gevaar voor het doel van Zeist. @tedXmedia

Fel VV Veenendaal niet opgewassen tegen titelkandidaat Zeist: ‘Op alle fronten zijn zij verder’

Voetbal

VEENENDAAL VV Veenendaal probeert met power en strijd het sterke SV Zeist te beteugelen en dat lukt een helft heel aardig. De kwaliteit van de koploper komt uiteindelijk bovendrijven en in de tweede helft loopt Zeist uit naar 0-3.

door Rick Praamstra

Het duel tegen Zeist is belangrijk voor de periode, bij een zege doet Veenendaal volop mee. Trainer Dennis Koorn kon door de afgelasting vorige week tegen FZO, Zeist bekijken en raakte onder de indruk van het team. ,,Zeist is titelkandidaat nummer 1; ze hebben geen zwakke plekken. Ze hebben voetballend vermogen en achterin veel lengte. Op alle fronten zijn ze verder dan wij zijn. Daarom had ik een plan bedacht om ze met veel power en strijd tegemoet te gaan.”

BEGINFASE

De spelers voeren dit plan in de beginfase goed uit. Ze zetten snel druk en zitten er kort op bij de Zeistenaren. De gasten raken geïrriteerd, zeuren veel bij de arbiter die veel laat doorgaan en kunnen hun spelletje niet goed spelen. Al na drie minuten is Veenendaal dicht bij een doelpunt als Bart Keuken schuin voor het doel hard uithaalt. Keeper Marc Outshoven keert met zijn vuisten. Keuken: ,,We waren klaar om de drie punten te pakken. We begonnen fanatiek en zetten vol druk.”

(Tekst gaat verder na de foto)


Veenendaal zit er kort op bij Zeist. - @tedXmedia

Na een kwartier krijgt Elco van der Klift een grote kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten na een slippertje in de Zeister defensie. De spits weet geen hoek te vinden en Oudshoven keert eenvoudig. Pas na twintig minuten is Zeist voor het eerst gevaarlijk na slordig spel van aanvoerder Wayne Berry.

MAXIMAAL RENDEMENT

Veenendaal blijft fel, maar kansen blijven uit. Toch scoort Zeist na een half uur uit het niets de 0-1. Een verre bal schat Berry verkeerd in, Dean van Someren neemt fraai aan en verschalkt doelman Ralph Krijgsman. Koorn: ,,Dan zie je dat zij wel het verschil kunnen maken. De timing van Wayne was niet zo lekker en dan halen zij uit een moeilijke bal maximaal rendement.”

Na de achterstand ontaardt het felle spel soms in irritaties en zorgt vooral Van der Klift voor ergernis bij de tegenstander, onder meer als de spits een duw uitdeelt als hij niet gediend is van agressief spel van Zeist. Het spel van Veenendaal wordt rommeliger en pas tegen het eind van de eerste helft is er weer wat meer overzicht. Ondanks de 0-1-voorsprong is Zeist niet te spreken over het powerspel van Veenendaal en geeft een speler van Zeist volgens Bart Keuken aan twee Veenendalers een klap. ,,Maar ik vond dat beide teams positief terug kwamen op het veld.”

MAKEN ER NOG TWEE

De aanvallend ingestelde verdediger zegt dat hij er nog voldoende vertrouwen in had om de achterstand weg te werken. ,,De eerste helft waren we gelijkwaardig aan Zeist. Ik stond in de kleedkamer er wel zo in van ‘we gaan naar buiten en we maken er nog twee’. Alleen dat is niet zo gebleken. De tweede helft heeft Zeist ons gewoon van de mat getikt. Mooier kan ik het niet maken.”

Veenendaal probeert in de tweede helft weer veel strijd te leveren en de eerste tien minuten lukt dat nog wel, zo scoort Van der Klift bijna in de rebound na een schot van Berry. Zeist heeft daarna steeds vaker een antwoord op het fysieke spel van de vierdeklasser en is na een uur dodelijk in de omschakeling: het eerste schot keert Krijgsman nog, maar in de rebound is hij kansloos op het schot van Levi van Rossum. Tien minuten later gooit de koploper het duel in het slot als Van Someren een snelle aanval beheerst afrondt.

(Tekst gaat verder na foto)


Wayne Berry schiet op het Zeister doel. In de rebound is Elco van der Klift dicht bij een doelpunt.  - @tedXmedia

Bij Veenendaal gaan de hoofden hangen, is het veldspel rommelig en is de ploeg van Koorn rijp voor de sloop. Maar Zeist lijkt het wel te geloven en gaat niet fanatiek op zoek naar nog meer doelpunten. Net voor zonsondergang is het einde wedstrijd en krijgt Veenendaal huiswerk mee voor het lastige uitduel tegen Odijk.

STRIJD VOOR PERIODE

Koorn zag deze wedstrijd als een test voor zijn elftal. ,,We wilden weten waar we stonden. We hadden drie zeges op rij geboekt en streden voor de periodetitel. Die kunnen we nu uit ons hoofd zetten. Wij moeten gewoon accepteren dat we nog niet zover zijn als Zeist. Dat team is een maatje te groot.”

Op basis van inzet had Veenendaal misschien een doelpunt verdiend, dat vindt Koorn ook. ,,Maar we dwingen het niet af. We waren niet gelukkig in onze keuzes. Je ziet bij de 0-2 ook dat Zeist heel alert is bij de rebound. Die scherpte bij dit soort momenten was er bij ons niet.”

Koorn is tevreden over de vechtlust die de spelers lieten zien. ,,We hebben een uur lang ons geweerd tegen deze ploeg, nu moeten we doorgroeien naar de negentig minuten. Hopelijk hebben we geleerd van deze wedstrijd en zetten we tegen Odijk (nummer 2 in de vierde klasse D) weer een stapje meer.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 1 uur geleden
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 4 uur geleden
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 9 uur geleden
Afbeelding
GVVV enkele weken zonder Quiermo Dumay 21 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 23 uur geleden
Afbeelding
GVVV in rouw door overlijden vrijwilligster Agaath Hocqué: 'Dit slaat in als een bom' 27 nov., 14:22
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 27 nov., 13:55