Wilco den Hartog
Wilco den Hartog Theo Beumer

Tiental De Merino’s blijft kansen missen en verliest in Utrecht: ‘We hebben keihard geknokt’

Voetbal

VEENENDAAL Het wordt een repeterend verhaal voor De Merino’s: het missen van kansen. Zelfs met tien man tegen SV Nieuw Utrecht krijgt de ploeg van Rob van den Broek opgelegde kansen. De nummer 2 van de tweede klasse B scoort wel en wint met 1-0.

door Rick Praamstra

Bij een 0-0-stand vijf minuten voor rust krijgt aanvoerder Wilco den Hartog snel achter elkaar tweemaal geel wegens commentaar op de arbiter en moet De Merino’s verder met tien man. ,,Ja, dat heeft natuurlijk invloed op het spelbeeld en resultaat, maar je weet nooit hoe het gaat als we met elf man blijven”, beaamt Van den Broek.

‘KRANIG GEWEERD’

Vlak na de rode kaart krijgt Nieuw-Utrecht een strafschop. ,,Volgens onze blauw-witte bril was het geen penalty. Mijn inziens dook de speler. Je kunt er van alles van vinden, maar de scheids geeft hem.”

Ondanks de man minder, doet De Merino’s goed mee, zag de trainer. ,,We hebben ons kranig geweerd en kregen zelfs kansen om op 1-1 te komen. We lieten in de tweede helft Nieuw Utrecht komen om dan in te counter gevaarlijk te worden. We hebben keihard geknokt om doelpunten te maken, maar we missen de kansen.”

De Merino’s houdt nu enkel FC Hilversum nog onder zich op de ranglijst. Van den Broek berust zich in de situatie. ,,Als je wekelijks de kansen niet afmaakt, sta je waar je staat. De ranglijst liegt niet.”

advertentie
advertentie
Meinko de Boer (12) tijdens zijn debuutwedstrijd in de eredivisie tegen Talent Team Papendal.
Veense volleyballer Meinko de Boer blij met debuut in eredivisie: 'Hier droom je van, dit debuut kon niet beter' 12 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 8 16 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 19 feb, 16:24
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 19 feb, 14:59
Afbeelding
VAV'er Bjorn Hulsebos knap zesde op NK atletiek in Apeldoorn 19 feb, 14:03
Afbeelding
Lars Molenaar gaat DOVO verlaten: 'Hij hoort ergens eerste keeper te zijn' 19 feb, 11:10
Afbeelding
De Merino's versterkt zich met oud-speler van DOVO 19 feb, 09:03