Afbeelding
Jeroen van den Berg

DOVO geeft Harkemase Boys de periodetitel op een zilveren dienblad na verschrikkelijke start

Voetbal


VEENENDAAL De verschrikkelijke start van DOVO, in de woorden van trainer Jeroen van Bezouwen, deed de ploeg uit Veenendaal vandaag de das om in de uitwedstrijd tegen Harkemase Boys. Met een achterstand van 2-0 binnen 11 minuten leek het een verloren wedstrijd voor DOVO. In de tweede helft vocht de ploeg zich terug, maar het was onvoldoende om een gelijkspel of winst mee naar huis te nemen: ,,Het is al de derde wedstrijd op rij dat we slecht starten,” aldus trainer Jeroen van Bezouwen.

door Siem van Eck

,,In de eerste helft begonnen we verschrikkelijk. Harkemase Boys is een ploeg waarvan we vanaf het begin wisten dat we het moeilijk zouden krijgen. Ze staan niet voor niets bovenaan in de periode-stand vandaag. We hadden samen een plan bedacht, maar dat kon na elf minuten al de prullenbak in omdat we met 2-0 achterkwamen. Dan weet je dat het lastig wordt tegen een ploeg die gemotiveerd is en speelt om de prijzen. Die eerste helft was matig, zowel aan de bal als in de verdediging; we speelden geen rol in deze wedstrijd. In de tweede helft heb ik een ander DOVO gezien, zowel in de aanval als in de verdediging. Wij waren de bovenliggende partij.”

TERUGGEVOCHTEN

,,In de tweede helft was de wedstrijd in ons voordeel, zonder 100-procent-kansen te creëren. Maar dan heb ik het over ingooien, corners, goede aanvallen. Daar viel de 2-1 met een goal van Lars Rebergen. Dat was onze kans om de 2-2 te maken. Het was echter Harkemase Boys dat er goed uitkwam en de 3-1 scoorde. Op de counter stonden we niet goed gepositioneerd en gaven we een strafschop weg.”

,,We hebben onszelf goed teruggevochten en twee kanten laten zien. Het is echter al de derde wedstrijd op rij dat we verschrikkelijk starten. Dat is wel iets om over na te denken als trainer. Ik weet nog niet waar het aan ligt, maar het is in ieder geval geen toeval meer.”

Met deze overwinning heeft Harkemase Boys de eerste periodetitel te pakken.

advertentie
advertentie
Meinko de Boer (12) tijdens zijn debuutwedstrijd in de eredivisie tegen Talent Team Papendal.
Veense volleyballer Meinko de Boer blij met debuut in eredivisie: 'Hier droom je van, dit debuut kon niet beter' 12 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 8 16 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 19 feb, 16:24
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 19 feb, 14:59
Afbeelding
VAV'er Bjorn Hulsebos knap zesde op NK atletiek in Apeldoorn 19 feb, 14:03
Afbeelding
Lars Molenaar gaat DOVO verlaten: 'Hij hoort ergens eerste keeper te zijn' 19 feb, 11:10
Afbeelding
De Merino's versterkt zich met oud-speler van DOVO 19 feb, 09:03