Dennis Koorn (links)
Dennis Koorn (links) @tedXmedia

VV Veenendaal bewaart kalmte en boekt eerste uitzege: ‘De jongens voelen elkaar steeds beter aan’

Voetbal

VEENENDAAL VV Veenendaal heeft zijn eerste zege buitenshuis behaald. Tegen het nog puntloze Cobu Boys werd met 1-4 gewonnen. Trainer Dennis Koorn ziet zijn ploeg per week beter worden.

door Rick Praamstra

Cobu Boys uit Amersfoort verloor de eerste drie wedstrijden en leek dus de ideale opponent om de eerste uitzege te behalen voor Veenendaal. Zo stond trainer Koorn er echter niet in. ,,Je moet eerst maar eens kijken naar de kwaliteit van de ploeg. Het was zeker geen abc’tje; daar hebben we nu de ploeg niet voor. Al laten we wel een opwaartse lijn zien.”

Veenendaal komt sterk uit de startblokken en heeft in de beginfase al vijf kansen om een voorsprong te forceren, maar scoort niet. De vierdeklasser krijgt bijna het deksel op de neus als de Amersfoorters bij de eerste de beste uitval net niet scoort.

BIJ DE LES

Via Thijs Klopper en Elco van der Klift gaat Veenendaal toch met een comfortabele 0-2 rusten. Koorn hamert erop dat zijn elftal bij de les blijft. ,,Als je dat goed doet, neem je de punten mee naar huis. Je weet dat de tegenstander het eerste kwartier na rust gaat razen. We gingen iets te veel mee in hun spel. Je moet het verdedigend goed blijven organiseren en hen maar iets laten bedenken. Daarin waren we iets te onrustig.”

Een fout van de Amersfoortse keeper helpt Veenendaal om over een dood punt te komen. Hij schiet de bal zomaar in de voeten van Van der Klift, die het cadeau gretig uitpakt. Veenendaal verliest even de concentratie waardoor Cobu Boys de 1-3 kan maken, maar Youri Keuken brengt de marge weer naar drie.

Koorn ziet zijn ploeg stappen maken. ,,We hebben nu twee keer op rij gewonnen en staan in de top 5. Het spel verbetert en de jongens voelen beter aan hoe ze wedstrijden kunnen winnen. Ze werken goed samen en coachen elkaar. Ze gaan ook beter met teleurstellingen om. We spelen rustig, met meer kalmte en vertrouwen. Ik ben blij met wat we vandaag op het veld lieten zien.”

advertentie
advertentie
Meinko de Boer (12) tijdens zijn debuutwedstrijd in de eredivisie tegen Talent Team Papendal.
Veense volleyballer Meinko de Boer blij met debuut in eredivisie: 'Hier droom je van, dit debuut kon niet beter' 13 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 8 16 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 19 feb, 16:24
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 19 feb, 14:59
Afbeelding
VAV'er Bjorn Hulsebos knap zesde op NK atletiek in Apeldoorn 19 feb, 14:03
Afbeelding
Lars Molenaar gaat DOVO verlaten: 'Hij hoort ergens eerste keeper te zijn' 19 feb, 11:10
Afbeelding
De Merino's versterkt zich met oud-speler van DOVO 19 feb, 09:03