Afbeelding
Rinus van Denderen

Klinkende seizoensstart voor SV Panter: ‘Al is het vizier nog niet op scherp’

Voetbal

VEENENDAAL De keeper van Aurora moet het eerste rondje hebben gegeven na de uitwedstrijd tegen SV Panter. De ploeg van trainer Bertho van Neerbos speelde een thuiswedstrijd waar het net voor rust de 1-0 binnensleepte. Kans op kans bleek niet genoeg de score uit te breiden wat het gevaarlijk maakte voor een counter van de tegenstander. Panter domineerde het spel, al was dat niet te zien in de eindstand: ,,Ons vizier staat nog niet op scherp”, aldus aanvaller Nick van Kooten.

door Siem van Eck 

Het was duidelijk dat de Panter klinkend van de startlijn afkwam. Na terug te zijn gegaan naar de spelvorm 4-3-3, had het met brede flanken en flink balbezit het spel onder controle. Tegen de jonge ploeg van Aurora had het ook fysiek een voordeel. Het was koukleumen voor keeper Mark van Garderen in de eerste helft, het spel speelde zich af op de helft van Aurora. Met hier en daar opvliegingen in de vorm van een counter bij de tegenstander.

AFRONDING 

,,We hebben een fantastische eerste helft gespeeld in de formaties en de spelprincipes zoals we getraind hebben”, vertelt trainer Bertho van Neerbos. ,,We kregen kans na kans, na kans. Als trainer van de Partner heb ik het gevoel dat we daar al een paar jaar tegen aan lopen. We hebben de afgelopen weken zelfs onze assistent-trainer Alfred Lieuwen vol op de training van onze spitsen gezet. We zijn constant bezig onze afronding te verbeteren en dat heeft tot nog toe geen resultaat gehad.”

Het is belangrijk om deze wedstrijd te winnen

ONNODIG 

Net iets voor rust was het Jesper Gerritsen met de corner op Jos van der Wilt, die de bal snoeihard het net in kopte. Uit het publiek klonk een goedkeurend: hè, hè. De afgelopen weken speelde de Partner met een 3-4-3 formatie, dit bleek niet te werken en daarom is de ploeg teruggegaan naar 4-3-3. Met grote flanken en spelen op het balbezit: ,,We hebben het onszelf vandaag onnodig moeilijk gemaakt”, vertelt back Rick van de Steeg. ,,De bal ging er niet in. Vandaag waren wij de betere ploeg dan Aurora, we lieten de bal gaan en wij kwamen tot kansen en zij loerden op de counter. Het is belangrijk om deze wedstrijd vandaag te winnen om te starten met een goed gevoel.”

TERECHTE WINNAAR 

De inzet van Aurora en de hoop dankzij de 1-0 hield ze in de wedstrijd. Panter creëerde ook in de tweede helft zijn kansen, maar kwam niet door de muur van de keeper heen of schoot zijn ballen niet in de juiste hoek: ,,De bal hoort in het hoekje en niet recht op de keeper”, legt Van Kooten uit. ,,Toch hebben we de eerste wedstrijd gewonnen en goed gevoetbald. Er zit veel beweging in en we houden het veld breed. We wilden expres veel het duel in gaan omdat we tegen jonge jongens speelden, we moesten die duels winnen. Dat hebben we gedaan en ook daarom zijn we hier de terechte winnaar.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Voormalig voorzitter De Merino's, Baptist Meerssman, overleden: 'Een icoon in onze vereniging' 2 uur geleden
Afbeelding
Eremetaal voor Veenendaalse turnsters Marleen Epskamp en Daantje de Vries 6 uur geleden
Afbeelding
DOVO-doelman Van den Dam verlengt met twee seizoenen 29 nov., 13:22
Afbeelding
Veenendaalse clubs halen bijna 90.000 euro op met Grote Clubactie 29 nov., 08:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 28 nov., 15:13
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 28 nov., 12:06
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 28 nov., 07:00