Elco van der Klift (Links op archieffoto)
Elco van der Klift (Links op archieffoto) @tedXmedia

‘Blinde trap’ Driebergen zorgt voor teleurstellend gelijkspel Veenendaal: ‘Er was niet zoveel aan de hand’

Voetbal

VEENENDAAL Een vrije trap van maar liefst veertig meter heeft voor een gelijkspel gezorgd tussen VV Veenendaal en Driebergen. Veenendaal komt 3-1 voor, maar laat zich in de eindfase verrassen door het afstandsschot: 3-3.

door Rick Praamstra

Trainer Dennis Koorn moest puzzelen voor het eerste competitieduel; zijn team kent veel blessures en het lukt maar ternauwernood om überhaupt genoeg wissels op de bank te krijgen. Het verklaart deels de 3-3 tegen Driebergen.

Koorn is ‘nooit tevreden als we punten laten liggen’. ,,Maar je hebt te accepteren wat je krijgt. We beginnen goed en gaan rusten met 3-1 (via Thijs Klopper, Youri Keuken en Elco van der Klift), maar in de tweede helft zet Driebergen er een tandje bij. Daar konden we onvoldoende in meegaan.”

CONTROLE

Toch heeft Veenendaal na de aansluitingstreffer ruim tien minuten na rust de controle, zegt Koorn. ,,Het gaat op en neer en we krijgen zelf ook nog een paar goede mogelijkheden. We hadden een scheidsrechter die snel voor een vrije trap floot, nou daar moet je je dan in aanpassen als ploeg. Dat deden we niet zo handig en bij veel vrije trappen pompten zij de bal blind naar voren.”

Bij een van die ‘blinde ballen’ valt de bal vlak voor tijd zomaar van veertig meter bij de eerste paal. Keeper Marco van Leeuwen laat zich verrassen. Koorn: ,,Er is niet zoveel aan de hand en we moeten de zege over de streep trekken. Maar bij de goal was de samenwerking tussen Marco en de verdediging niet goed. Dat mag niet gebeuren.”

Koorn ziet echter aanknopingspunten. ,,Het is een zuur gelijkspel, maar we hoeven niet te wanhopen. Ik zie in vergelijking met vorige week verbetering in ons spel. Elco was ook positief aanwezig vandaag (na de rode kaart vorige week in de beker). Hij heeft echt iets rechtgezet en daar ben ik heel blij mee.”

advertentie
advertentie
Meinko de Boer (12) tijdens zijn debuutwedstrijd in de eredivisie tegen Talent Team Papendal.
Veense volleyballer Meinko de Boer blij met debuut in eredivisie: 'Hier droom je van, dit debuut kon niet beter' 11 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 8 14 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 19 feb, 16:24
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 19 feb, 14:59
Afbeelding
VAV'er Bjorn Hulsebos knap zesde op NK atletiek in Apeldoorn 19 feb, 14:03
Afbeelding
Lars Molenaar gaat DOVO verlaten: 'Hij hoort ergens eerste keeper te zijn' 19 feb, 11:10
Afbeelding
De Merino's versterkt zich met oud-speler van DOVO 19 feb, 09:03