Afbeelding
Archief BDUmedia

VRC’er Bert van de Weerthof overleden

Voetbal

VEENENDAAL Bij VRC is er verdriet om het overlijden van Bert van de Weerthof. Hij overleed vorige week dinsdag op 80-jarige leeftijd. Van de Weerthof was ruim zestig jaar lid van VRC.

,,Bert is als jeugdspeler begonnen op het voetbalveld op de Brinkersteeg en maakte in 1978 de overstap naar Sportpark Spitsbergen mee”, schrijft het VRC-bestuur op de clubsite

GLORIEDAGEN

,,Als senior speler speelde hij een aantal jaren in VRC 1. Hij maakte in 1969 onderdeel uit van het team dat promoveerde naar de tweede klasse in het amateurvoetbal. Dit was toen de allerhoogste klasse van het zaterdag amateurvoetbal. Het waren de gloriedagen van VRC. Enkele bekende namen uit die periode waren verder Piet en Gerard Hasselaar, Bertus Cornelissen, Rien van Engelenburg, Piet Mulder en Cor Aalbers.”

VRIJWILLIGER

,,Wij herinneren Bert als een actieve en zeer betrokken vrijwilliger. Hij was onder meer trainer/leider van diverse jeugdteams, lid van de ontspanningscommissie en assistent scheidsrechter van VRC 1. Ook was hij scheidsrechter bij het schoolvoetbal en uiteraard ook bij VRC. Op latere leeftijd was hij, samen met Wim Helderman, Ben van Ginkel, Jan van Soest en Kees Heikamp een trouw bezoeker van de thuis- en uitwedstrijden van VRC 1. Na de wedstrijd legden deze mannen nog een kaartje in de kantine. Ze zaten altijd op dezelfde plek en werden de oudjes genoemd.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Voormalig voorzitter De Merino's, Baptist Meerssman, overleden: 'Een icoon in onze vereniging' 2 uur geleden
Afbeelding
Eremetaal voor Veenendaalse turnsters Marleen Epskamp en Daantje de Vries 6 uur geleden
Afbeelding
DOVO-doelman Van den Dam verlengt met twee seizoenen 29 nov., 13:22
Afbeelding
Veenendaalse clubs halen bijna 90.000 euro op met Grote Clubactie 29 nov., 08:00
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 28 nov., 15:13
Afbeelding
'Veel spannende wedstrijden bij Hang On Run 2023' 28 nov., 12:06
Afbeelding
Groene stroom voor de sportvoorzieningen van de gemeente Veenendaal 28 nov., 07:00