Ilias Latif (Archieffoto)
Ilias Latif (Archieffoto) @tedxmedia

GVVV heeft eerste zege in tweede divisie binnen: ‘Winnen is het beste medicijn’

Voetbal

VEENENDAAL GVVV heeft na twee nederlagen en twee remises de eerste zege binnen na de promotie naar de tweede divisie. In Haarlem versloegen de ‘blauwen’ het nog ongeslagen Koninklijke HFC met 0-1.

door Rick Praamstra

GVVV speelde in de eerste vier wedstrijden bij vlagen goed voetbal, maar er werd te weinig gescoord en te gemakkelijk doelpunten weggeven. Trainer Gery Vink is dan ook blij en opgelucht met de eerste overwinning. 

BESTE MEDICIJN

,,Winnen is het beste medicijn in het proces waarin wij bezig zijn. In 2022 zijn we daarmee gestart. We bewerkstelligden promotie naar de tweede divisie. Daarin worden andere dingen gevraagd. We moeten een stabiele en goede tweededivisionist worden; dat is een proces dat tijd kost.”

GVVV start zoals vaker goed aan de wedstrijd en krijgt al snel de eerste kansen. In blessuretijd schuift Ilias Latif op aangeven van Leroy George de verdiende 0-1 in de touwen. ,,We waren absoluut heer een meester”, vindt Vink. ,,We waren de baas op het veld en bepaalden het tempo. Het enige verwijt die ik kan maken aan de ploeg is dat we niet 0-3 voor staan.”

BEVESTIGING

De GVVV-trainer is vooral tevreden dat zijn team de zege nu wel over de streep heeft getrokken en dus de ‘nul’ hield en spreekt van een goede teamprestatie. ,,Het is een mooie zege en voor de groep heel fijn. We trainen goed en energierijk, dan is het heel fijn dat er met de zege die bevestiging komt.”

BEKERWEDSTRIJD

Aanstaande dinsdag speelt GVVV in de eerste ronde van de beker tegen derdedivisionist Barendrecht. Een lastige ploeg voor de Panhuisvoetballers. Thuis werd maar liefst met 1-5 verloren en uit kende de wedstrijd een merkwaardig slot: Barendrecht gaf de wedstrijd bij een 3-1-stand weg en verloor met 3-4 om zich zo te plaatsen voor de nacompetitie. De KNVB stak hier een stokje voor en sloot de Zuid-Hollanders uit van de strijd om promotie naar de tweede divisie. Barendrecht is bovendien de koploper in de derde divisie.

Vink spreekt van ‘een belangrijke wedstrijd’. ,,Dit duel is een cadeau voor de club. Als je wint kan je iedereen loten (dus ook eredivisieclubs). Het is een lucratief toernooi en er staat dus veel op het spel.”

advertentie
Afbeelding
GVVV speelt oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels
Afbeelding
Dynamisch SKF beloont zichzelf niet: 'Het dubbeltje valt de verkeerde kant op al is het duidelijk dat we op de goede weg zitten'
Afbeelding
Veenendaal On Ice terug van weggeweest: 'Een fantastisch evenement voor Veenendaal en omgeving'
advertentie
Afbeelding
GVVV speelt oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels 12 uur geleden
Afbeelding
Dynamisch SKF beloont zichzelf niet: 'Het dubbeltje valt de verkeerde kant op al is het duidelijk dat we op de goede weg zitten' 27 sep., 09:30
Afbeelding
Veenendaal On Ice terug van weggeweest: 'Een fantastisch evenement voor Veenendaal en omgeving' 27 sep., 08:30
Afbeelding
Nationale korfbalteams Duitsland spelen opnieuw oefenwedstrijden bij SKF 26 sep., 15:28
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 39 26 sep., 07:23
Afbeelding
Actie ZVC Veenendaal voor Marokko brengt 2500 euro op 25 sep., 20:09
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 25 sep., 18:45