Pepijn van de Wissel (Archieffoto)
Pepijn van de Wissel (Archieffoto) @tedxmedia

Met monsterzege in zicht maakt De Merino’s het toch nog spannend in Amsterdam: ‘Het werd nog even billenknijpen’

Voetbal

VEENENDAAL De Merino’s heeft zich via een 3-4 zege op het Amsterdamse HBOK geplaatst voor de volgende ronde van de districtbeker. Na een 0-4 ruststand leek een monsterzege in zicht, maar verslapping in de tweede helft zorgde onnodig voor een spannend slot.

door Rick Praamstra

,,We hadden in de eerste helft wel 0-7 voor kunnen staan”, vat trainer Rob van den Broek de eerste helft van zijn ploeg samen. ,,We speelden heel erg goed.” In de tweede helft hinkt De Merino’s echter op meerdere gedachten, zag Van den Broek. ,,Spelen we de lange bal, gaan we vooruit verdedigen of gaan we juist terugtrekken. De taak van de technische staf om daar meer duidelijkheid in te krijgen.”

BILLENKNIJPEN

Via Vincent van de Weerdhof, Melvin van de Haar en tweemaal Pepijn van de Wissel leek er voor De Merino’s voor rust geen vuiltje aan de lucht. Na de pauze gaat HBOK echter alles of niets spelen en het wordt zowaar bijna alles. Na de 2-4 krijgt de ploeg van Van den Broek ook nog kansen op 2-5, maar als het vlak voor tijd 3-4 wordt, is het toch nog billenknijpen.

VOLHOUDEN

Toch is Van den Broek tevreden over de winst en de plaatsing voor de tweede ronde van de beker. Woudenberg wint de poule, maar de nummer twee plaatst zich ook. Volgende week wacht in Utrecht EDO bij de start van de competitie. ,,Ik heb geen idee wat de kwaliteiten van EDO zijn, we gaan het zien. We hebben geen oefenwedstrijd gepland, dus we kunnen de hele week trainen. Ik heb de afgelopen weken een goed De Merino’s gezien, we moeten het alleen nog hele wedstrijden volhouden. We gaan kijken of dat ons gaat lukken.”

advertentie
Afbeelding
GVVV speelt oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels
Afbeelding
Dynamisch SKF beloont zichzelf niet: 'Het dubbeltje valt de verkeerde kant op al is het duidelijk dat we op de goede weg zitten'
Afbeelding
Veenendaal On Ice terug van weggeweest: 'Een fantastisch evenement voor Veenendaal en omgeving'
advertentie
Afbeelding
GVVV speelt oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels 13 uur geleden
Afbeelding
Dynamisch SKF beloont zichzelf niet: 'Het dubbeltje valt de verkeerde kant op al is het duidelijk dat we op de goede weg zitten' 27 sep., 09:30
Afbeelding
Veenendaal On Ice terug van weggeweest: 'Een fantastisch evenement voor Veenendaal en omgeving' 27 sep., 08:30
Afbeelding
Nationale korfbalteams Duitsland spelen opnieuw oefenwedstrijden bij SKF 26 sep., 15:28
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 39 26 sep., 07:23
Afbeelding
Actie ZVC Veenendaal voor Marokko brengt 2500 euro op 25 sep., 20:09
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 25 sep., 18:45