Afbeelding
@tedXmedia

VRC domineert als groepswinnaar in bekerstrijd: ‘Hoge pieken en diepe dalen’

Voetbal

VEENENDAAL VRC heeft de groepswinst in de beker behaald en is daarmee door naar de volgende ronde. Vandaag stonden ze op eigen terrein tegenover SV Montfoort’19. Dankzij snel en assertief spel slaagde VRC erin om de druk van Montfoort gemakkelijk te ontwijken. Een gelukje vlak voor het einde van de eerste helft gaf VRC het vertrouwen dat de wedstrijd al binnen was. De wedstrijd eindigde zonder extra doelpunten van VRC in de tweede helft in een 2-1 overwinning: ,,We hebben hoge pieken en diepe dalen,” aldus aanvoerder Robin Segers.

door Siem van Eck

Met een gelijkspel en twee overwinningen heeft VRC de eerste ronde van de bekercompetitie als groepswinnaar afgesloten. VRC begon direct met een aanvallend spel. Het is duidelijk dat het team groeit en de spelers steeds beter op elkaar ingespeeld raken: ,,Het was vandaag een pittige wedstrijd, maar uiteindelijk zien we de bekerwedstrijden als een test voor de competitie”, legt Segers uit. ,,We willen onze speelstijl perfectioneren en als team het initiatief nemen en bepalen wat er gebeurt. Dat hebben we vandaag in bepaalde momenten laten zien en we konden ons goed staande houden tegen Montfoort.”

Als team het initiatief nemen

Na tien minuten spelen scoorde VRC, maar een buitenspelgoal van Marco de  Gooijer werd afgekeurd door de scheidsrechter. Niet veel later zette Jurriën van der Horst de blauw-gele ploeg op een 1-0 voorsprong. VRC bepaalde het spel en overrompelde Montfoort met typisch tiki-taka voetbal.

(de tekst gaat onder de foto verder)


- @tedXmedia

IJSKOUD 

Een handsbal in het strafschopgebied was als een kers op de taart voor VRC. Aanvoerder Segers bleef koel en schoot de bal zonder problemen in het doel. In de tweede helft gebeurde er weinig. Beide teams leken vermoeid door de hitte en VRC verloor wat scherpte. Montfoort maakte daar gretig gebruik van en scoorde de 2-1: ,,De tegenstander veranderde zijn aanpak en daar hadden wij geen antwoord op”, vertelt verdediger Maikel Epskamp. ,,Gelukkig hebben we ons daarna herpakt.”

(de tekst gaat onder de foto verder)


Alle spelers lopen al weg maar de scheidsrechter geeft een strafschop voor vermeend hands - @tedXmedia

WENNEN

Epskamp kwam aan het begin van dit seizoen over van tweede divisionist GVVV en voelt zich goed in het team: ,,Het gaat goed! Het is een leuk team en ik ben goed opgevangen door de jongens. Natuurlijk is het even wennen, vooral de speelstijl is anders. Bij GVVV lag de nadruk meer op voetbal, hier doe je er alles aan om te winnen. Het tempo ligt ook iets lager.”

Een rode kaart voor Montfoort gaf VRC de kans om het spel te domineren, maar ondanks meerdere kansen slaagde VRC er niet in om de voorsprong te vergroten tot 3-1. Eind oktober begint de tweede ronde van de bekercompetitie en gaat de strijd om de beker verder.

advertentie
Afbeelding
GVVV speelt oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels
Afbeelding
Dynamisch SKF beloont zichzelf niet: 'Het dubbeltje valt de verkeerde kant op al is het duidelijk dat we op de goede weg zitten'
Afbeelding
Veenendaal On Ice terug van weggeweest: 'Een fantastisch evenement voor Veenendaal en omgeving'
advertentie
Afbeelding
GVVV speelt oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels 12 uur geleden
Afbeelding
Dynamisch SKF beloont zichzelf niet: 'Het dubbeltje valt de verkeerde kant op al is het duidelijk dat we op de goede weg zitten' 27 sep., 09:30
Afbeelding
Veenendaal On Ice terug van weggeweest: 'Een fantastisch evenement voor Veenendaal en omgeving' 27 sep., 08:30
Afbeelding
Nationale korfbalteams Duitsland spelen opnieuw oefenwedstrijden bij SKF 26 sep., 15:28
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 39 26 sep., 07:23
Afbeelding
Actie ZVC Veenendaal voor Marokko brengt 2500 euro op 25 sep., 20:09
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 25 sep., 18:45