Max den Boer (Archieffoto)
Max den Boer (Archieffoto) @tedxmedia

Van Gent Finaleweken: Strafschoppen en rode kaart nekken DOVO tegen VVSB

Voetbal

VEENENDAAL DOVO speelt ook volgend seizoen in de derde divisie. De 1-0 thuiszege op VVSB was niet genoeg om door te gaan naar de tweede ronde van de nacompetitie voor een plek in de tweede divisie. DOVO komt tweemaal op voorsprong, maar mede door twee strafschoppen en een rode kaart winnen de Noordwijkerhouters met 5-2.

door Rick Praamstra

Bij Max den Boer is de teleurstelling duidelijk hoorbaar aan de telefoon. Het is nog geen uur na de wedstrijd als hij het gevoel bij de spelers samenvat. ,,Ja, niet best. Het is gewoon klote. Deze nederlaag had niet gehoeven. Je komt twee keer voor en dan denk je ‘dit gaan we wel volhouden’. Maar dan krijg je ze alsnog om de oren. Na rust scoren ze binnen tien seconden de 3-2. Dat mag niet gebeuren.”

DOVO begint uitstekend in Noordwijkerhout. Al na tien minuten scoort Kian Visser op aangeven van Guido van Dijk raak. Heel lang kunnen de ‘rooien’ niet genieten van de voorsprong als Tim de Rijk na twintig minuten de gelijkmaker scoort.

DOVO toont veerkracht, want twee minuten later komt de ploeg van Florian Wolf weer op voorsprong. Guido van Dijk kopt een voorzet van Chisom Leonard Johnson tegendraads binnen. Vlak voor rust komt VVSB weer langszij via een strafschop van Leroy George. Den Boer: ,,Mijns inziens wordt Frank (Franklin Rodriguez) onderuit gehaald. Daarna tackelt hij de speler van VVSB. Hij raakt de bal, maar ook de speler.”

RODE BRIL

In de tweede helft gaat het al snel fout. De aftrap is amper genomen of de 3-2 ligt al in het doel. Op dat moment is de stand na twee duels gelijk. Er is dus nog niet zoveel aan de hand voor DOVO. Na een uur is het duidelijk dat de volgende ronde verder uit zicht is als VVSB wederom een strafshop krijgt en Daan Disveld met zijn tweede gele kaart het veld wordt uitgestuurd. Den Boer vond het een discutabel moment. ,,Ik vond het geen penalty, maar ik kijk natuurlijk door een rode bril. Ik kan me het moment niet heel goed meer voor de geest halen, maar  volgens mij kapt (Jesse) van Nieuwkerk Daan uit. Daan speelt de bal, maar Van Nieuwkerk gaat naar de grond en de scheidsrechter trapt erin.”

In de blessuretijd scoort VVSB ook nog de 5-2. De teleurstelling overheerst nu nog bij Den Boer, maar de jonge middenvelder is ook trots op zijn team. ,,Ik ben sowieso trots dat we hier stonden. We zijn uitstekend begonnen aan het seizoen en het was een groot feest toen we de eerste periode pakten. Daarna zakten we wat weg. We hadden er serieus vertrouwen in dat we door zouden gaan. Het is echt zonde dat we niet in de halve finale staan.”

advertentie
Afbeelding
GVVV speelt oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels
Afbeelding
Dynamisch SKF beloont zichzelf niet: 'Het dubbeltje valt de verkeerde kant op al is het duidelijk dat we op de goede weg zitten'
Afbeelding
Veenendaal On Ice terug van weggeweest: 'Een fantastisch evenement voor Veenendaal en omgeving'
advertentie
Afbeelding
GVVV speelt oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels 13 uur geleden
Afbeelding
Dynamisch SKF beloont zichzelf niet: 'Het dubbeltje valt de verkeerde kant op al is het duidelijk dat we op de goede weg zitten' 27 sep., 09:30
Afbeelding
Veenendaal On Ice terug van weggeweest: 'Een fantastisch evenement voor Veenendaal en omgeving' 27 sep., 08:30
Afbeelding
Nationale korfbalteams Duitsland spelen opnieuw oefenwedstrijden bij SKF 26 sep., 15:28
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 39 26 sep., 07:23
Afbeelding
Actie ZVC Veenendaal voor Marokko brengt 2500 euro op 25 sep., 20:09
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 25 sep., 18:45