Mart de Jong viert de 4-0 voor GVVV in de wedstrijd tegen Groene Ster.
Mart de Jong viert de 4-0 voor GVVV in de wedstrijd tegen Groene Ster. Stefan Koops

Van Gent Finaleweken: GVVV met alle gemak verder: ‘Het leek wel een demonstratie’

Voetbal

VEENENDAAL GVVV had al veel vertrouwen in aanloop naar de return in de eerste ronde van de nacompetitie. Dat goede gevoel werd alleen nog maar beter na een even overtuigende als verdiende zege op Groene Ster uit Heerlerheide. De formatie van trainer Gery Vink won na de 0-2 woensdagavond, nu met liefst 4-0 in eigen huis. ,,In de tweede helft leek het wel een demonstratie.” De volgende opponent is Hercules, dat IJsselmeervogels met grote cijfers uitschakelde.

door Jurre Jochemsen

In de eerste helft leek het er aanvankelijk totaal niet op dat de Veenendalers de opponent met zoveel gemak opzij zouden schuiven. Balverlies was eerder regel dan uitzondering en nonchalance ging vaak boven accuratesse. Het eerste gevaar kwam dan ook van de Limburgers, maar een schotje na een stief kwartiertje miste kracht en richting. 

IRRITATIE LANGS DE LIJN

Na een klein half uur had de equipe van Vink nog altijd geen gevaar kunnen stichten. Dat leidde ook tot enige irritatie bij de oefenmeester, zo liet hij na afloop weten. ,,We misten overtuiging en waren ook veel te slordig”, zo was Vink eerlijk. 

Na ongeveer 27 minuten was daar de eerste echte kans voor de thuisploeg maar een punter van Justin Spies ging naast, daar waar een schot binnenkant voet meer kans op succes zou hebben gehad. Vlak daarna was het GVVV dat toch op voorsprong kwam. Byron Burgering schoot geweldig raak in de verre hoek; 1-0. Deze treffer bracht meer rust in de Veenendaalse gelederen. De bal ging makkelijker van voet naar voet en het spel werd alsmaar verzorgder. 

FLIPPERKASTGOAL

Dit spelbeeld zette zich voort na de pauze. GVVV werd daarbij in het zadel geholpen door een ‘flipperkastgoal’ van Mart de Jong die een rebound - na een eigen schot - zonder dat hij het wist in het doel wist te werken; 2-0. Wat volgde was een eenzijdige pot voetbal waarbij GVVV bepaalde en Groene Ster niets meer kon of wilde. Kans op kans werd gecreëerd en het was aan de nonchalance in de eindpass te danken dat de score ‘slechts’ opliep tot 4-0. De 3-0 kwam van de voet van Justin Spies, Mart de Jong zorgde met zijn tweede van de middag voor het slotakkoord. 

TEVREDEN OVER DE ENERGIE

Over de triomf was Vink na afloop uiteraard zeer te spreken. ,,Op naar de tweede ronde, hier zijn we natuurlijk blij mee! Ik ga straks nog even naar de wedstrijd van IJsselmeervogels tegen Hercules. Ik wil toch even een beeld van met name die laatste ploeg hebben omdat we die zaterdag treffen. Over het spel na rust kan ik alleen maar tevreden zijn, het was in mijn ogen echt een demonstratie. Er hadden wel acht of negen goals kunnen vallen en we stopten er veel energie in. Daar ben ik sowieso tevreden over, de energie die het team er altijd in legt. Nog vier duels te gaan hopelijk!”

Te beginnen dus met het tweeluik tegen Hercules. ,,Ja, als je IJsselmeervogels met 6-0 (in de heenwedstrijd, red.) kan verslaan, kan je zeker zeggen dat ze in een goede flow zitten en dat ze wel wat kunnen. Aan de andere kant weet ik ook dat wij een goede ploeg hebben. Vertrouwen genoeg in elk geval, we hebben er zin in.” Hercules won zaterdagavond de return ook ruim, het werd op De Westmaat 0-5.

VERVOLG PLAY-OFFS

De tweede ronde tussen Hercules en GVVV staat in principe voor komende week op het programma, woensdag in Utrecht en zaterdag in Veenendaal. Of dat programma in stand blijft, wordt maandag duidelijk. Dan doet de KNVB uitspraak in het onderzoek dat is ingesteld naar aanleiding van het verloop van Barendrecht-GVVV vorige week. Een mogelijk gevolg is dat de halve finales en de finale van de play-offs een week opschuiven.

advertentie
Afbeelding
GVVV speelt oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels
Afbeelding
Dynamisch SKF beloont zichzelf niet: 'Het dubbeltje valt de verkeerde kant op al is het duidelijk dat we op de goede weg zitten'
Afbeelding
Veenendaal On Ice terug van weggeweest: 'Een fantastisch evenement voor Veenendaal en omgeving'
advertentie
Afbeelding
GVVV speelt oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels 13 uur geleden
Afbeelding
Dynamisch SKF beloont zichzelf niet: 'Het dubbeltje valt de verkeerde kant op al is het duidelijk dat we op de goede weg zitten' 27 sep., 09:30
Afbeelding
Veenendaal On Ice terug van weggeweest: 'Een fantastisch evenement voor Veenendaal en omgeving' 27 sep., 08:30
Afbeelding
Nationale korfbalteams Duitsland spelen opnieuw oefenwedstrijden bij SKF 26 sep., 15:28
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 39 26 sep., 07:23
Afbeelding
Actie ZVC Veenendaal voor Marokko brengt 2500 euro op 25 sep., 20:09
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 25 sep., 18:45