Teleurstelling op de bank bij SV Panter na afloop, degradatie naar de vijfde klasse is een feit.
Teleurstelling op de bank bij SV Panter na afloop, degradatie naar de vijfde klasse is een feit. Bas van den Brink

Van Gent Finaleweken: SV Panter degradeert naar vijfde klasse: ‘We hebben alles gegeven’ (met video)

Voetbal

VEENENDAAL Het doek is gevallen voor SV Panter. Nadat ze de laatste weken tegen ieders verwachting in zich wisten te plaatsen voor de nacompetitie van de vierde klasse, weten ze zich dus uiteindelijk niet te handhaven. Uit tegen UVV (Utrecht), ook een vierde klasse ploeg, verloren de Veenendalers vanmiddag met 1-0. ,,We hebben alles gegeven wat erin zat vandaag. Het is gewoon kut dat we het niet redden na de afgelopen weken zo goed te hebben gespeeld. Ik heb er geen andere woorden voor”, zegt aanvoerder Reggi van den Heuvel van SV Panter.

door Bas van den Brink

Het was duidelijk te zien aan de wedstrijd dat er hoge belangen waren, SV Panter ging de duels zeker niet uit de weg. Ze probeerden het op duelkracht te winnen van de iets wat snellere en behendigere spelers van UVV. ,,Ik pakte zelf al in de zesde minuut een gele kaart. Ik vind het een overtreding die ik moest maken om ook de jongens wat scherper te krijgen. Zo’n kaart is dan wel minder, want een kwartier daarna speel je toch met de handrem erop. Later in de wedstrijd vergeet je dat wel.”

NIET SCHERP VAN START

SV Panter startte niet scherp aan de wedstrijd, maar zeker keeper Bart Schimmel niet. In de eerste en tweede minuut maakte hij een fout waardoor het al vroeg bijna misging voor SV Panter. ,,Bart begon inderdaad niet sterk aan de wedstrijd, maar herstelde alles snel. Hij heeft een paar goede ballen gepakt. We kunnen wel stellen dat hij een paar grote kansen heeft tegengehouden, waardoor het spannend bleef.” 

(de tekst gaat onder de video verder)

Bron video: Ronald Vermeulen/RV Visuals

De eerste helft was in het voordeel van UVV, maar de grootste kans was zeker voor SV Panter. Linksbuiten Aron de Kaste schoot van je randje zestien de bal perfect naar de kruising. Helaas voor de Panters pakte de Utrechtse keeper de bal perfect uit de kruising en kwam de 0-1 niet op het scorebord.  

PANTERS OP ACHTERSTAND

De tweede helft begon met een wissel voor UVV, Stan Kuiper kwam binnen de lijnen en je merkte aan het publiek dat ze wat van hem verwachtten. Helaas voor de ploeg van Bertho van Neerbos doet hij wat het publiek verwacht, na één minuut spelen scoort hij een doelpunt. Van de rechtsbuiten positie sneed hij naar de as en wist de bal met zijn linkervoet de goal in te krijgen.  

Na de 1-0 zet SV Panter een tandje bij, wat ook resulteert in kansen. De grootste ontstaat in de 52ste minuut. Na een goede actie aan de linkerkant van het veld komt de bal voor de voeten van Jos van der Wilt. Hij weet de bal niet tussen de palen te krijgen. ,,We speelden vandaag niet het spel wat we de vorige weken wisten te spelen. Wanneer je dan grote kansen krijgt moeten die erin, maar helaas hadden we vandaag pech en lukte dat niet.” 

SLOTOFFENSIEF ZONDER GROTE KANSEN

Door het warme weer is er een drinkpauze in de 70e minuut waarin Van Neerbos de ploeg omgooit. Harmen Diepgrond komt dicht tegen de spits aan te spelen en er ontstaat een 4-2-4 formatie. ,,Nu moeten we mannen, kom op. Nu niet meer voetballen maar gewoon pompen. Pomp die bal erin en ga het gevecht aan. Ilias stroop je mouwen op en ga ervoor”, schreeuwt de trainer die beseft wat er nodig is.

(de tekst gaat onder de foto verder)


Teleurstelling op de bank bij SV Panter na afloop, degradatie naar de vijfde klasse is een feit. - Bas van den Brink

SV Panter komt nog tot een paar kansjes, maar de grote kans ontstaat er niet meer. In de laatste minuut ontstaat er nog een klein opstootje nadat Yannic van de Bovenkamp een duel verkeerd inschat en zijn schoen in de borst plant van een UVV-speler. ,,Volgens mij gebeurde er uiteindelijk niet veel, gewoon een duel wat eindigt in een klein opstootje”, zegt Van den Heuvel. na afloop De scheids zag er wat meer in en gaf Van de Bovenkamp en Ruben Koudstaal een gele kaart. 

ZWAAR TELEURGESTELD

Het maakt uiteindelijk niks meer uit, want vlak daarna fluit de scheidsrechter af. SV Panter verliest met 1-0 van UVV. De verliespartij betekent voor SV Panter dat ze degraderen naar de vijfde klasse. Na een sterke reeks in het slot van de competitie gaat het nu toch mis. ,,We zijn zwaar teleurgesteld, maar dit is de realiteit nu,” besluit Van den Heuvel.

advertentie
Afbeelding
GVVV speelt oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels
Afbeelding
Dynamisch SKF beloont zichzelf niet: 'Het dubbeltje valt de verkeerde kant op al is het duidelijk dat we op de goede weg zitten'
Afbeelding
Veenendaal On Ice terug van weggeweest: 'Een fantastisch evenement voor Veenendaal en omgeving'
advertentie
Afbeelding
GVVV speelt oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels 13 uur geleden
Afbeelding
Dynamisch SKF beloont zichzelf niet: 'Het dubbeltje valt de verkeerde kant op al is het duidelijk dat we op de goede weg zitten' 27 sep., 09:30
Afbeelding
Veenendaal On Ice terug van weggeweest: 'Een fantastisch evenement voor Veenendaal en omgeving' 27 sep., 08:30
Afbeelding
Nationale korfbalteams Duitsland spelen opnieuw oefenwedstrijden bij SKF 26 sep., 15:28
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 39 26 sep., 07:23
Afbeelding
Actie ZVC Veenendaal voor Marokko brengt 2500 euro op 25 sep., 20:09
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 25 sep., 18:45