Afbeelding
Hans Veltmeijer

Van Gent Finaleweken: Promotiedroom De Merino’s spat uiteen in De Bilt: ‘Zij waren gewoon beter’

Voetbal

VEENENDAAL De Merino’s komt ook volgend seizoen uit in de tweede klasse. De kwartfinale van de nacompetitie was zaterdag het eindstation voor de ploeg uit Veenendaal. FC De Bilt was duidelijk te sterk (3-1).

door Hans Veltmeijer

Quincy Arends scoorde in de slotminuut van de officiële speeltijd de eretreffer. Een fraai spitsendoelpunt. In het strafschopgebied draaide hij weg van zijn tegenstander en mikte loepzuiver in de hoek. Hij bleef in de blessuretijd sleuren om een wonder te bewerkstelligen, maar zag dat zijn ploeggenoten er niet echt meer in geloofden. Het zat er ook eigenlijk de gehele wedstrijd niet in, de thuisploeg was van meet af aan sneller, feller en balvaster.

GEEN DIEPTE EN GEEN LOOPACTIES

De Merino’s startte in dezelfde opstelling als dinsdag toen Veensche Boys met 3-2 werd verslagen. Arends en Melvin van de Haar vormden het spitsenduo. Dat functioneerde dinsdag nog goed, maar tegen De Bilt kwamen de spitsen de eerste helft niet in het stuk voor. ,,We brachten als team te weinig energie”, zei Arends na afloop. ,,Er zat geen diepte in ons spel, er waren geen loopacties. En als zij de bal hadden, waren we op het middenveld steeds een stap te laat. Daardoor konden zij er gemakkelijk onderuit voetballen.”

De Veenendalers moesten duidelijk wennen aan het hogere tempo van de eersteklasser, en lieten zich te vaak de bal afsnoepen. Er kwamen wat hachelijke momenten, maar het duurde tot vlak voor de drinkpauze voordat De Bilt echt gevaarlijk werd. En toen was het ook meteen raak. Na wat gerommel binnen het strafschopgebied tikte spits Robin Notenboom de bal van dichtbij achter keeper Koen Hagelstein.

VROEGE BESLISSING

Gezien de wilde armgebaren was trainer Ryan Holman niet tevreden over de uitvoering van zijn plan. Ook in het tweede deel van de eerste helft kon De Merino’s geen potten breken. Quincy Arends had wel een moment in zijn hoofd waarop de wedstrijd wellicht had kunnen kantelen. Dat was toen hij zijn hoofd net niet tegen een voorzet kon krijgen, de keeper was iets eerder. 

Aanvoerder Joop de Bruin was er een paar keer vandoor aan de linkerflank en leverde behoorlijke voorzetten af. Na een van die aanvallen sloeg De Bilt toe in de counter. En hoe. Spits Notenboom kreeg de bal iets over de middenlijn, zag keeper Hagelstein wat ver voor zijn doel staan en mikte de bal met technische perfectie hoog in het doel. Gezien het spelbeeld voelde de 2-0 als een vroege beslissing. 

‘ZIJ WAREN GEWOON BETER’

De talrijke supporters uit Veenendaal vroegen in de rust om een invalbeurt voor Pepijn van der Wissel. De jonge buitenspeler kwam inderdaad in het veld en De Merino’s ging in de achtervolging met drie spitsen. Van der Wissel viel goed in: hij was dreigend, passeerde zijn tegenstander en creëerde kansen. Zo legde hij de bal panklaar voor Vincent van de Weerdhof. De inzet was te slap en een eenvoudige prooi voor keeper Ruben de Renner. De kans op succes was daarmee echt verkeken want luttele minuten later leidde een uitgespeelde aanval tot de 3-0.

De Merino’s bleef het dapper proberen in het laatste uur van de wedstrijd. Van der Wissel schoot nog een keer rakelings over en een knal van Ruben Ravesloot strandde op de handen van de keeper. Ook Melvin van de Haar stichtte gevaar en leverde goede passes af, maar hij haalde zichzelf ook uit zijn spel door steeds de discussie met de scheidsrechter aan te gaan. Pas in de negentigste minuut had hij zijn gele kaart te pakken, vlak nadat Arends raak had geschoten. Dat leverde nog wel een glimlach op bij de doelpuntenmaker. Verder illustreerde hij vooral teleurstelling, maar hij wist ook: ,,Zij waren gewoon beter.”

advertentie
Afbeelding
GVVV speelt oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels
Afbeelding
Dynamisch SKF beloont zichzelf niet: 'Het dubbeltje valt de verkeerde kant op al is het duidelijk dat we op de goede weg zitten'
Afbeelding
Veenendaal On Ice terug van weggeweest: 'Een fantastisch evenement voor Veenendaal en omgeving'
advertentie
Afbeelding
GVVV speelt oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels 12 uur geleden
Afbeelding
Dynamisch SKF beloont zichzelf niet: 'Het dubbeltje valt de verkeerde kant op al is het duidelijk dat we op de goede weg zitten' 27 sep., 09:30
Afbeelding
Veenendaal On Ice terug van weggeweest: 'Een fantastisch evenement voor Veenendaal en omgeving' 27 sep., 08:30
Afbeelding
Nationale korfbalteams Duitsland spelen opnieuw oefenwedstrijden bij SKF 26 sep., 15:28
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 39 26 sep., 07:23
Afbeelding
Actie ZVC Veenendaal voor Marokko brengt 2500 euro op 25 sep., 20:09
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 25 sep., 18:45