Archieffoto
Archieffoto Rinus van Denderen

Van Gent Finaleweken: DOVO begint goed aan nacompetitie; ‘’Het is zonde dat we de wedstrijd niet eerder beslissen’

VEENENDAAL DOVO is de nacompetitie vandaag tegen VVSB op een geweldige manier begonnen. Op het Panhuis wonnen de rood witten met 1-0. DOVO had een vliegende start doordat Timo Pluk na twee minuten een vrije trap vanaf randje 16 in de kruising schoot. Met de geweldige start van de play-off wedstrijd voor promotie naar de Tweede Divisie wilde de thuisploeg het liefste zo snel mogelijk de score verdubbelen.

Kian Visser schoot na ruim een kwartier spelen bijna het houtwerk doormidden, al kreeg DOVO behalve deze kans op de lat weinig grote mogelijkheden meer in de eerste helft. De tegenstander uit Noordwijkerhout had ook geen opgelegde kansen waardoor de Veenendalers met een voorsprong de rust in gingen. In de tweede helft lukte het beide ploegen niet meer om tot een doelpunt te komen waardoor DOVO een goed gevoel kan overhouden aan de eerste play-off wedstrijd. Coach Florian Wolf kijkt terug op een gelijkopgaande wedstrijd waarin zijn ploeg het eerder had kunnen beslissen.

,,Over de gehele wedstrijd gezien hebben we terecht gewonnen. Beide teams hadden meerdere mogelijkheden al hadden wij meer kansen. Uiteindelijk kan je nog een goal tegen krijgen maar het was wel duidelijk dat wij de grootste kansen hadden. In de tweede helft stonden hun middenvelders  hoog op het veld en dat deden ze goed. We hadden moeite om druk op de bal te krijgen en daardoor liepen we naar achter. Dat moet beter zaterdag dus daar moeten we mee aan de slag. De 2-0 hing in de lucht en het is zonde dat we het niet afmaken en de wedstrijd niet beslissen. Het spel lag even stil en na de hervatting kregen we een grote kans tegen, daarna pakten we het weer goed op en waren we wederom dichtbij een doelpunt. Al met al hebben we fases gehad dat we het moeilijk hadden maar ook dat we sterker voor de dag kwamen. Het was ook een gelijkwaardige pot en we zijn blij met de overwinning.’’

Aanstaande zaterdag spelen de ploegen de return in Noordwijkerhout.

Veenendaals succes voor Deos bij finale in Ede 1 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 21 uur geleden
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 24 apr, 15:17
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02