Archieffoto
Archieffoto @tedxmedia

Van Gent Finaleweken: Fenomenale start nacompetitie voor GVVV; ‘Ik ben erg blij met deze overwinning en zaterdag moeten we het afmaken’

VEENENDAAL GVVV is de nacompetitie voor promotie naar de Tweede Divisie vanavond tegen Groene Ster voortreffelijk begonnen. Op sportpark Pronsebroek in Heerlen won het de eerste play-off wedstrijd met 0-2. Doelpuntenmakers waren Quincy Veenhof en Byron Burgering.

GVVV kreeg met Veenhof na twee minuten een goede kans op de 0-1, al miste hij in het 1 op 1 duel met de keeper. Het eerste kwartier waren de blauwen vervolgens sterker dan de ploeg uit Heerlen. Ondanks de de thuisploeg een aantal speldenprikjes uitdeelde, bleef GVVV dominant. Kort voor rust was een schot vanaf de middellijn door Groene Ster het hoogtepunt van de slotfase waarmee de ploegen met 0-0 de rust in gingen.

Vijf minuten na rust scoorde Veenhof nadat een lange bal op Justin Spies voor zijn voeten kwam. De bevrijdende 0-1 zorgde voor een opgelucht gevoel waarna de avond voor GVVV alleen maar beter werd. Ze mochten tien minuten later aan leggen voor een penalty nadat Spies naar de grond werd gehaald. Byron Burgering faalde niet en scoorde onberispelijk de 0-2 binnen waardoor de Veenendalers met een gerust gevoel de wedstrijd konden uitspelen. Coach Gery Vink is in zijn nopjes met de overwinning al zag hij dat de eerste helft niet van hoogstaand niveau was.

,,In de eerste 45 minuten was het een gelijkopgaande wedstrijd, zij hadden één mogelijkheid met een bal voorlangs en wij hadden wel moeten scoren. Er was veel strijd in de duels en het was rommelig. Ze speelden veel de lange bal en het leek alsof er een lichte spanning op de wedstrijd zat. Er werd minder goed gevoetbald dan in de tweede helft die wel aantrekkelijker was. Na de rust hadden wij een beter positiespel en dat bracht ook meer rust in ons spel. We creëerden meerdere kansen en maken er uiteindelijk twee al hadden dat er een aantal meer kunnen zijn. Ja, ik ben erg blij met deze overwinning en zaterdag moeten we het afmaken’’, aldus Vink

Dat GVVV wil promoveren naar het hoogste amateurniveau is duidelijk en het lijkt door de uitslag van vanavond erg goed op weg te zijn. Groene Ster zal aanstaande zaterdag op sportpark Panhuis alle zeilen bij moeten zetten om er nog een spannende wedstrijd van te maken.

Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 12 uur geleden
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 17 uur geleden
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28