Afbeelding
Kees van den Heuvel

Van Gent Finaleweken: De Merino’s neemt eerste horde op weg naar promotie

Voetbal

VEENENDAAL De Merino’s is de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse uitstekend begonnen. Dinsdagavond wonnen de Veenendalers de uitwedstrijd bij Veensche Boys met 2-3.

door Kees van den Heuvel

Beide ploegen stonden afgelopen zaterdag ook al tegenover elkaar, toen in de reguliere competitie. De Merino’s had toen drie sterkhouders uit het team gehouden en dat heeft goed uitgepakt. Een aanvankelijk nerveus Veensche Boys had weinig in te brengen tegen de balvaste en dominante ploeg uit Veenendaal. Vooral Melvin van der Haar en Quincy Arends sneden met het grootste gemak door de verdediging van Veensche Boys. 

VROEGE OPENINGSGOAL

Dat leidde al na zeven minuten tot de eerste goal van De Merino’s. Van der Haar ontworstelde zich aan Rik Doppenberg en verschalkte keeper Jordy Deckers binnenkant paal. Binnen het kwartier wist Veensche Boys zijn rug te rechten en via een crossbal van Arslan Gümüs werd de 1-1 op het scorebord gezet. Dat was ook de ruststand. 

DRIEDUBBELE REBOUND

Na de pauze kwam Veensche Boys iets beter in het spel, maar De Merino’s hield het overgrote deel van het balbezit. Een moment waarbij ieders hart bijna bleef stilstaan was de driedubbele rebound van Veensche Boys. Een schot van Arslan Gümüs werd gesmoord en ook de ballen op de goal van Rody Buitenhuis en Levi Haringsma (onderkant lat) misten hun uitwerking. 

DE MERINO’S NEEMT AFSTAND

Vervolgens was het aan De Merino’s om aan alle twijfel een einde te maken. In een kort tijdsbestek scoorden Melvin van der Haar en Vincent van de Weerdhof respectievelijk de 1-2 en 1-3. In blessuretijd maakte Steven van Zanten er nog 2-3 van, en ondanks dat arbiter Roelof Luinge nog best lang liet doorspelen, lukte het Veensche Boys niet meer om een verlenging af te dwingen.

Trainer Ryan Holman van De Merino’s was, na het teleurstellende begin van het seizoen, erg blij dat zijn ploeg een ronde verder is. ,,We hebben afgelopen zaterdag bewust drie sterke spelers buiten het veld gehouden. Dat heeft gunstig uitgepakt.” 

SUPERGOEDE LOOPACTIES

Hij had lovende woorden voor Melvin van der Haar. ,,Hij liep supergoed met loopacties achter de verdediging langs. Zeker in de tweede helft heeft hij dat uitstekend uitgevoerd. Dit is een mooie opsteker. Ik moet wel zeggen dat Veensche Boys nog een hele grote kans kreeg met de bal onderkant lat, maar daarna konden we het in principe uitbouwen. Ik vond ons ook krachtiger in de duels. Al met al ben ik heel blij met het resultaat. Het is heel goed voor het team en goed voor het vertrouwen.” 

HEEL NIEUW ELFTAL BOUWEN

Vertrouwen is heel belangrijk gebleken, zeker als je dat vergelijkt met het begin van het seizoen toen het niet crescendo ging met de ploeg uit Veenendaal en ze zelfs lange tijd op een laatste plaats bivakkeerden. Holman: ,,Dat moet niemand vergeten. Je hebt een heel nieuw elftal met spelers. Daar moet je een team van maken en dat is een proces. Dat heeft bij ons wat langer de tijd nodig gehad. En je ziet nog steeds dat het af en toe wisselvallig is. Dat laat zien dat je er nog niet bent. Een groot deel van de selectie blijft intact. En dan kun je het verder uitbouwen naar het volgende seizoen.”

TWEEDE RONDE NACOMPETITIE

Door de overwinning is De Merino’s door naar de tweede ronde van de nacompetitie. Daarin speelt het komende zaterdag uit tegen De Bilt. Die ploeg werd tiende in de eerste klasse A en strijdt dus tegen degradatie.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
VV Veenendaal strijdt (archiefbeeld)
Van Gent Finaleweken: Veenendaal recht rug na deceptie en vergeet te winnen: 'we willen er nog volle bak voor gaan'
Levi Vos was namens VRC twee keer trefzeker tegen SV Nieuw Utrecht (hier op archieffoto tegen EDO)
Van Gent Finaleweken: VRC blijft koploper op de hielen zitten; 'Wij moeten ons vooral op onze eigen wedstrijden focussen'
ZVC Veenendaal verloor vrijdagavond bij Be'79 en moet vrezen voor degradatie uit de Eredivisie. (Hier op archieffoto tegen ZVV Ede)
Van Gent Finaleweken: ZVC Veenendaal loopt rood aan in Berkel-Enschot; 'We begonnen niet goed aan de wedstrijd'
advertentie
VV Veenendaal strijdt (archiefbeeld)
Van Gent Finaleweken: Veenendaal recht rug na deceptie en vergeet te winnen: 'we willen er nog volle bak voor gaan' 36 minuten geleden
Levi Vos was namens VRC twee keer trefzeker tegen SV Nieuw Utrecht (hier op archieffoto tegen EDO)
Van Gent Finaleweken: VRC blijft koploper op de hielen zitten; 'Wij moeten ons vooral op onze eigen wedstrijden focussen' 39 minuten geleden
ZVC Veenendaal verloor vrijdagavond bij Be'79 en moet vrezen voor degradatie uit de Eredivisie. (Hier op archieffoto tegen ZVV Ede)
Van Gent Finaleweken: ZVC Veenendaal loopt rood aan in Berkel-Enschot; 'We begonnen niet goed aan de wedstrijd' 5 uur geleden
Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 19 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 21 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves gisteren
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 19 apr, 12:45