Afbeelding
Kees van den Heuvel

Van Gent Finaleweken: De Merino’s neemt eerste horde op weg naar promotie

Voetbal

VEENENDAAL De Merino’s is de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse uitstekend begonnen. Dinsdagavond wonnen de Veenendalers de uitwedstrijd bij Veensche Boys met 2-3.

door Kees van den Heuvel

Beide ploegen stonden afgelopen zaterdag ook al tegenover elkaar, toen in de reguliere competitie. De Merino’s had toen drie sterkhouders uit het team gehouden en dat heeft goed uitgepakt. Een aanvankelijk nerveus Veensche Boys had weinig in te brengen tegen de balvaste en dominante ploeg uit Veenendaal. Vooral Melvin van der Haar en Quincy Arends sneden met het grootste gemak door de verdediging van Veensche Boys. 

VROEGE OPENINGSGOAL

Dat leidde al na zeven minuten tot de eerste goal van De Merino’s. Van der Haar ontworstelde zich aan Rik Doppenberg en verschalkte keeper Jordy Deckers binnenkant paal. Binnen het kwartier wist Veensche Boys zijn rug te rechten en via een crossbal van Arslan Gümüs werd de 1-1 op het scorebord gezet. Dat was ook de ruststand. 

DRIEDUBBELE REBOUND

Na de pauze kwam Veensche Boys iets beter in het spel, maar De Merino’s hield het overgrote deel van het balbezit. Een moment waarbij ieders hart bijna bleef stilstaan was de driedubbele rebound van Veensche Boys. Een schot van Arslan Gümüs werd gesmoord en ook de ballen op de goal van Rody Buitenhuis en Levi Haringsma (onderkant lat) misten hun uitwerking. 

DE MERINO’S NEEMT AFSTAND

Vervolgens was het aan De Merino’s om aan alle twijfel een einde te maken. In een kort tijdsbestek scoorden Melvin van der Haar en Vincent van de Weerdhof respectievelijk de 1-2 en 1-3. In blessuretijd maakte Steven van Zanten er nog 2-3 van, en ondanks dat arbiter Roelof Luinge nog best lang liet doorspelen, lukte het Veensche Boys niet meer om een verlenging af te dwingen.

Trainer Ryan Holman van De Merino’s was, na het teleurstellende begin van het seizoen, erg blij dat zijn ploeg een ronde verder is. ,,We hebben afgelopen zaterdag bewust drie sterke spelers buiten het veld gehouden. Dat heeft gunstig uitgepakt.” 

SUPERGOEDE LOOPACTIES

Hij had lovende woorden voor Melvin van der Haar. ,,Hij liep supergoed met loopacties achter de verdediging langs. Zeker in de tweede helft heeft hij dat uitstekend uitgevoerd. Dit is een mooie opsteker. Ik moet wel zeggen dat Veensche Boys nog een hele grote kans kreeg met de bal onderkant lat, maar daarna konden we het in principe uitbouwen. Ik vond ons ook krachtiger in de duels. Al met al ben ik heel blij met het resultaat. Het is heel goed voor het team en goed voor het vertrouwen.” 

HEEL NIEUW ELFTAL BOUWEN

Vertrouwen is heel belangrijk gebleken, zeker als je dat vergelijkt met het begin van het seizoen toen het niet crescendo ging met de ploeg uit Veenendaal en ze zelfs lange tijd op een laatste plaats bivakkeerden. Holman: ,,Dat moet niemand vergeten. Je hebt een heel nieuw elftal met spelers. Daar moet je een team van maken en dat is een proces. Dat heeft bij ons wat langer de tijd nodig gehad. En je ziet nog steeds dat het af en toe wisselvallig is. Dat laat zien dat je er nog niet bent. Een groot deel van de selectie blijft intact. En dan kun je het verder uitbouwen naar het volgende seizoen.”

TWEEDE RONDE NACOMPETITIE

Door de overwinning is De Merino’s door naar de tweede ronde van de nacompetitie. Daarin speelt het komende zaterdag uit tegen De Bilt. Die ploeg werd tiende in de eerste klasse A en strijdt dus tegen degradatie.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
Afbeelding
GVVV speelt oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels
Afbeelding
Dynamisch SKF beloont zichzelf niet: 'Het dubbeltje valt de verkeerde kant op al is het duidelijk dat we op de goede weg zitten'
Afbeelding
Veenendaal On Ice terug van weggeweest: 'Een fantastisch evenement voor Veenendaal en omgeving'
advertentie
Afbeelding
GVVV speelt oefenwedstrijd tegen IJsselmeervogels 13 uur geleden
Afbeelding
Dynamisch SKF beloont zichzelf niet: 'Het dubbeltje valt de verkeerde kant op al is het duidelijk dat we op de goede weg zitten' 27 sep., 09:30
Afbeelding
Veenendaal On Ice terug van weggeweest: 'Een fantastisch evenement voor Veenendaal en omgeving' 27 sep., 08:30
Afbeelding
Nationale korfbalteams Duitsland spelen opnieuw oefenwedstrijden bij SKF 26 sep., 15:28
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 39 26 sep., 07:23
Afbeelding
Actie ZVC Veenendaal voor Marokko brengt 2500 euro op 25 sep., 20:09
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 25 sep., 18:45