Burgering viert doelpunt (Archieffoto)
Burgering viert doelpunt (Archieffoto) @tedxmedia

Van Gent Finaleweken: GVVV wint laatste duel voor nacompetitie van tactisch Barendrecht: ‘we krijgen nu een mooie tweede kans voor promotie’

Voetbal

VEENENDAAL GVVV heeft de reguliere competitie afgesloten met een 3-4 zege op Barendrecht. Na een 3-1 achterstand wisten de ‘blauwen’ de situatie in de laatste tien minuten om te keren, mede doordat de Zuid-Hollanders het lieten lopen om zo nacompetitie te behalen. Woensdagavond start voor GVVV de nacompetitie met een uitduel tegen een periodekampioen uit de derde divisie zondag.

door Rick Praamstra

GVVV-trainer Gery Vink heeft niet lang zitten treuren nadat vorige week door een nederlaag tegen FC Rijnvogels de titel naar ACV ging. ,,Vorige week is het kampioenschap beslist. We hebben een week kunnen acclimatiseren en aandacht gegeven aan het groepsproces zodat we met energie naar de nacompetitie kunnen werken.”

Vink spaart voor het duel tegen Barendrecht enkele spelers die bij een volgende gele kaart geschorst zouden zijn voor het eerste nacompetitieduel, terwijl Barendrecht nog een kans heeft om de derde periode te winnen en zo kans te houden op promotie naar de tweede divisie.

FOUTJE

Al na twee minuten weet Barendrecht doelman Jan van Willige te verschalken. GVVV recht echter de rug en een paar minuten laten scoort Genrich Sillé na een fraaie aanval de gelijkmaker. Na een foutje in de Veense defensie komt de club van trainer Leen van Steensel na een half uur weer op voorsprong.

Tien minuten na rust lijkt het duel beslist als Barendrecht een strafschop krijgt en deze benut. Vink laat zijn team vervolgens de druk opvoeren en tien minuten voor tijd maakt Byron Burgering de aansluitingstreffer.

HATTRICK

Een vreemde fase breekt vervolgens uit. Omdat Sparta Nijkerk op 1-1 staat tegen Staphorst is Barendrecht gebaat bij een nederlaag tegen GVVV omdat de Panhuizers dan de derde periodetitel pakken en Barendrecht als nummer drie alsnog de nacompetitie bereikt. Het team laat de teugels vieren en Burgering voltooit een zuivere hattrick zodat GVVV alsnog met 3-4 wint.

Vink was naar eigen zeggen niet bezig met dit scenario. ,,Wij hebben gespeeld om te winnen en dat hebben we ook gedaan; op naar de nacompetitie.” In het seizoenstoetje speelt GVVV maximaal drie rondes voor promotie naar de tweede divisie en begint met een tweeluik tegen Groene Ster. Vink kijkt ernaar uit. ,,Wij zijn het gewend he, vorig jaar speelden we ook nacompetitie. Het is nu zaak om de boel heel te houden en energierijk te blijven. De titel is vergeven aan ACV, maar we krijgen een mooie tweede kans voor promotie. Het worden duels met veel publieke belangstelling. Het worden heerlijke weken en we zullen zien we de langste adem heeft.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 2 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 5 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 8 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 10 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 20 uur geleden
Afbeelding
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 18 apr, 16:08
Afbeelding
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) 18 apr, 14:00