Afbeelding
ZVC Veenendaal

Van Gent Finaleweken: ZVC Veenendaal maakt zich op voor nieuwe finale: ‘We hebben de perfecte wedstrijd nodig’

Voetbal

VEENENDAAL ZVC Veenendaal maakt zich op voor een nieuwe finale. In de tweede ronde van de play-offs voor promotie naar de eredivisie spelen de zaalvoetballers uit Veenendaal vrijdag tegen White Stones uit Egmond aan Zee. De wedstrijd in Sporthal West begint om 20.30 uur, de toegang is gratis.

White Stones is vijfde geworden in de eerste divisie A en nam de tweede periodetitel over van kampioen Scagha’66. Dit is de klasse waarin ook Watergras uitkwam, de ploeg waar ZVC in de eerste ronde mee afrekende. White Stones speelde uit met 5-5 gelijk tegen Watergras en thuis met 15-8 gewonnen. 

KLEINE VERSCHILLEN

In uitwedstrijden scoorde White Stones gemiddeld 4,9 keer en kreeg er 4,8 tegen. ZVC heeft er 5,2 voor en 3,9 tegen in thuiswedstrijden. Als je naar de cijfers en het thuisvoordeel kijkt, lijkt ZVC favoriet, maar de verschillen zijn niet groot en de ervaring kan een grote rol spelen. White Stones speelt dit jaar na vier jaar voor het eerst weer eerste divisie. 

PERFECTE WEDSTRIJD NODIG

,,White Stones speelde vorig seizoen nog eredivisie”, aldus ZVC-coach Hicham Saidi. ,,Het is een fitte en fysieke tegenstander die Watergras in de competitie heeft verslagen en een keer gelijk tegen hen heeft gespeeld. Watergras, het team waar wij veel moeite mee hebben gehad. Dat zegt wel iets over het niveau van White Stones. Ze hebben eigenlijk net als ons een goede tweede periode gespeeld en daarmee nacompetitie afgedwongen. Ik denk dat zij licht favoriet zijn vanwege hun ervaring op landelijk niveau. Maar met de steun van het thuispubliek zullen wij er alles aan doen om de perfecte wedstrijd te proberen te spelen, want dat zal nodig zijn voor het bereiken van de volgende ronde.”

GRATIS TOEGANG

Dit zal tevens de laatste keer dit seizoen zijn dat ZVC thuis in Sporthal West speelt. Bij het behalen van de volgende rondes, volgen twee uitwedstrijden. De wedstrijd begint 26 mei om 20.30 in Sporthal West en de toegang is gratis. Kom wel op tijd, want vol is vol.

advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: strafschoppen en rode kaart nekken DOVO tegen VVSB: 'deze nederlaag had niet gehoeven'
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: ZVC Veenendaal wint op Texel en is naar finale om promotie naar eredivisie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: SV Panter degradeert naar vijfde klasse: 'We hebben alles gegeven' (met video)
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: strafschoppen en rode kaart nekken DOVO tegen VVSB: 'deze nederlaag had niet gehoeven' 9 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: ZVC Veenendaal wint op Texel en is naar finale om promotie naar eredivisie 9 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: SV Panter degradeert naar vijfde klasse: 'We hebben alles gegeven' (met video) 10 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: GVVV met alle gemak verder: 'Het leek wel een demonstratie' 10 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: SKF krijgt hekkensluiter na de rust op de knieën 10 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaal maatje te groot voor Lienden in eerste ronde nacompetitie: 'Deze zege is een duwtje in de rug' (met video) 11 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Promotiedroom De Merino's spat uiteen in De Bilt: 'Zij waren gewoon beter' 11 uur geleden