Rinus van Denderen

Van Gent Finaleweken: Veenendaal moet alsnog nacompetitie spelen voor lijfsbehoud

Voetbal Finaleweken

VEENENDAAL Derdeklasser Veenendaal speelde tegen het Wageningse ONA’53 met 2-2 gelijk. Niet genoeg om de nacompetitie te ontlopen.

door Eip Janssen

,,Ik kan niet ontkennen dat dat teleurstellend is voor Veenendaal. In bijna geen enkele wedstrijd zijn we weggespeeld. De competitie kun je eigenlijk in twee helft verdelen. In het begin van het seizoen draaide Veenendaal goed mee. Na de winterstop een lichte kink in de kabel. De conclusie moet zijn dat we iets te gemakkelijk doelpunten tegen kregen in de tweede competitiehelft. Nee, dat ligt niet alleen aan de verdediging. Je probeert als team op elke positie je verdedigende taken te verrichten”, analyseert Veenendaal aanvoerder Alfred van Doorn nuchter.

VERRASSEN

Tegen ONA’53 was vooraf duidelijk dat een zege lucht zou geven. Maar na een kwartier spelen namen de gasten een 0-1 voorsprong. ,,Uit een corner lieten we ons verrassen. Fabian Mösle verraste ons behoorlijk. De 1-1 kwam uit een vrije trap door Elco van der Klift. In die fase had Veenendaal echt het betere van het spel.”

MEESTE AAN DE BAL

Op slag van rust kwam ONA’53 op een 1-2 voorsprong door Youri Schouten. ,,Twee minuten voor de rust een bal die voor het doel langs leek te gaan. Een van onze spelers raakte de bal en dat gaf de Wageningse speler de kans te scoren. Ze zeggen dan altijd dat dat een lastig moment is zo kort voor rust. Dat is ook waar, maar wij hebben onder het genieten van een kopje thee afgesproken dat recht te zetten. Ik denk dat Veenendaal echt het meest aan de bal is geweest”, ging de Veenendaalse aanvoerder verder.

OP ZOEK NAAR WINST

Het was Wayne Berry die uiteindelijk de gelijkmaker liet aantekenen: 2-2. ,,Wij wisten de standen op de andere velden en zijn echt op zoek gegaan naar de winst. ONA’53 wist dat een gelijkspel voldoende was. Dat maakte onze aanvalsdrift lastig. Zij hielden stand”, baalde Van Doorn.

Hij moet met zijn ploeg nu de nacompetitie in. ,,Vanaf 3 juni zullen we er alles aan doen Veenendaal als derdeklasser dit seizoen te laten eindigen. De pijntjes laten herstellen en fit naar de nacompetitie toeleven”, eindigt Alfred van Doorn gedecideerd.

Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 14 uur geleden
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 19 uur geleden
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 21 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 22 uur geleden
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 22 apr, 19:41
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl (video) 22 apr, 17:30