Afbeelding
Jan van den Brink

Van Gent Finaleweken: SV Panter opent de jacht op lijfsbehoud na weer een zege

Voetbal

VEENENDAAL Het team van SV Panter heeft zaterdagmiddag uitstekende zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. Waar Veenendalers vooraf de voorlaatste plek in de poule bezetten kon een verliespartij of zelfs een gelijkspel funest zijn voor het elftal. Maar de beide scenario’s konden al snel de prullenbak in: SV Panter is op jacht naar lijfsbehoud en won met 2-0 van HDS uit Leersum.

Tegenstander HDS bezette voorafgaand aan de wedstrijd de vijfde plaats, maar van dat krachtsverschil was gedurende de wedstrijd weinig te merken. Hoewel beide ploegen voortvarend van start gingen en HDS zelfs opende met een eerste kansje, nam SV Panter al snel het initiatief en stond de druk bij HDS het grootste gedeelte van de eerste helft vol op de ketel.

GEEN VUURWERK

Desondanks bleef vuurwerk uit, tot de 25e minuut toen Nick van Kooten de openingstreffer maakte voor de thuisploeg. De ontlading bij het elftal, onder leiding van coach Bertho van Neerbos, was duidelijk zichtbaar. 

Ook na de openingstreffer nam Panter het initiatief. HDS moest het hebben van de counter, waarmee het lukte om een paar speldenprikjes uit te delen. Echt gevaarlijk werd het echter nooit voor het Veenendaalse doel.

DEGRADATIEZORGEN

Het lukte Panter steeds meer en beter om de degradatiezorgen van zich af te zetten en op zoek te gaan naar de 2-0. Die leek in de 38e minuut te vallen, wanneer de volledige dugout van de thuisploeg opveerde, maar dat was slechts gezichtsbedrog. Een paar minuten later was het wel raak: op slag van rust scoorde Kevin Willemse het tweede doelpunt. 

Daarna leek zelfs de 3-0 in de 47e minuut er nog in te zitten, wanneer wederom Van Kooten leek door te breken. Een verdediger van HDS trekt aan de noodrem, maar de scheidsrechter zag er geen fout in.

COUNTER

In de tweede helft liet Panter het initiatief meer aan HDS, wat daardoor wat meer aan voetballen toekwam. In de counter wist Panter nog wel een aantal keer gevaarlijk dichtbij het doel van de ploeg uit Leersum te komen, maar een ruimere voorsprong zat er niet in.

OPGELUCHT

Doelpuntenmaker Nick van Kooten was opgelucht. ,,Deze weken zijn voor ons ongelooflijk belangrijk. Hiervoor hebben we twee keer gewonnen, maar dat moest vandaag en moet volgende week weer gebeuren om nacompetitie te bereiken. De druk zat er dus behoorlijk op. We gingen er daardoor ook volle bak voor en gelukkig heeft dat geresulteerd in drie punten. We zitten nu in een goede periode. Hopelijk kunnen we dat doortrekken.”

Dankzij de uitslagen op andere velden brengt de overwinning SV Panter naar de elfde plaats op de ranglijst. Dat betekent géén directe degradatie meer, maar nacompetitie. Om dit veilig te stellen, moet volgende week op bezoek bij De Posthoorn nog één keer een goede wedstrijd volgen. Linksom of rechtsom wordt deze slotwedstrijd een zenuwslopende climax van het seizoen.

Video: Peter Tijssen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: strafschoppen en rode kaart nekken DOVO tegen VVSB: 'deze nederlaag had niet gehoeven'
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: ZVC Veenendaal wint op Texel en is naar finale om promotie naar eredivisie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: SV Panter degradeert naar vijfde klasse: 'We hebben alles gegeven' (met video)
advertentie
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: strafschoppen en rode kaart nekken DOVO tegen VVSB: 'deze nederlaag had niet gehoeven' 8 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: ZVC Veenendaal wint op Texel en is naar finale om promotie naar eredivisie 8 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: SV Panter degradeert naar vijfde klasse: 'We hebben alles gegeven' (met video) 9 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: GVVV met alle gemak verder: 'Het leek wel een demonstratie' 9 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: SKF krijgt hekkensluiter na de rust op de knieën 9 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaal maatje te groot voor Lienden in eerste ronde nacompetitie: 'Deze zege is een duwtje in de rug' (met video) 9 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Promotiedroom De Merino's spat uiteen in De Bilt: 'Zij waren gewoon beter' 10 uur geleden