Rodney van Klooster (Archieffoto)
Rodney van Klooster (Archieffoto) Rinus van Denderen

VV Veenendaal beloont zich nu wél: ‘Hard gewerkt om hun spel te ontregelen’

Voetbal

VEENENDAAL VV Veenendaal verloor de afgelopen weken op schlemielige wijze punten door in blessuretijd doelpunten weg te geven. Vandaag tegen het sterke WAVV uit Wageningen laat de ploeg het niet zo ver komen en wordt WAVV vakkundig ontmanteld: 4-0.

door Rick Praamstra

Trainer Tom Gesgarz vindt de 4-0 zege meer dan verdiend. ,,De laatste paar weken spelen we best goed, maar in die goede fases scoren we niet. Nu stond het na 33 minuten al 3-0, dan is het lekker voetballen.”

SPINNENWEB

Gesgarz zag dat zijn elftal goed de angel uit het spel van de Wageningers haalde. ,,WAVV heeft een goede as. Die wilden we niet laten opbouwen en ook niet zelf in hun drukte dribbelen. WAVV is dan als een spinnenweb die de tegenstander opvangt en dan vliegensvlug uitbreekt.”

De keeper van WAVV is linksbenig en daar anticipeert Veenendaal op door veel druk te zetten als hij de bal aan zijn rechterbeen krijgt. De 1-0 is daar een direct gevolg van: Rodney van Klooster zet druk op de doelman waardoor hij de bal niet goed onder controle krijgt en de goalgetter de openingstreffer kan maken.

ALERT

Na een aanval uit het boekje kopt Max van Laar de 2-0 binnen en als Sem Masselink in het strafschopgebied wordt neergehaald benut Alfred van Doorn de penalty. Na rust consolideert Veenendaal en redt reservekeeper Marco van Leeuwen knap. Van Klooster is weer alert als er WAVV een foutje maakt achterin en schiet de 4-0 binnen.

Gesgarz prijst zijn ploeg. ,,WAVV heeft een heel goed elftal dat speelt met een hoge intensiteit. Wij moeten dan vol aan de bak en hebben hard gewerkt om hun spel te ontregelen door veel loopwerk te verrichten en snel druk te zetten.”

De top vier is een doel van Veenendaal, maar het proces vindt Gesgarz nog meer van belang. ,,Wij willen ons doorontwikkelen in de speelwijze met de bal. Het is nu soms nog te gehaast, we moeten wat rustiger aan de bal zijn. Het is ook nog te wisselvallig, maar als wij de goede fases steeds langer maken, dwingen we ook mee geluk af, komt de top vier dichterbij.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
VV Veenendaal niet opgewassen tegen de wind: 'wie de eerste doelpunt zou maken, zou winnen' 6 uur geleden
Afbeelding
SV Panter vermaakt publiek met korfbaluitslag: 'we komen eindelijk in een goede flow' 6 uur geleden
Afbeelding
VRC bekroont topweek met zege op Veensche Boys: 'ik moet het opnemen voor mijn ploeg' 6 uur geleden
Afbeelding
De Merino's recht rug tegen CDW: 'voor elkaar gevochten' 7 uur geleden
Afbeelding
GVVV wint in verhitte burenruzie van DOVO: 'Feestje bouwen met de supporters' 7 uur geleden
Afbeelding
GVVV klopt DOVO in verhitte Panhuisderby 10 uur geleden
Afbeelding
ZVC Veenendaal na lastige start zeer ruim langs Tigers Roermond 16 uur geleden