Archieffoto
Archieffoto @tedxmedia

VRC tiental speelt voor de achtste keer gelijk: ‘De mannen verdienen een compliment’

VEENENDAAL Het is dit jaar een repeterend verhaal voor de ploeg van coach Niels ten Have. VRC heeft dit seizoen zeventien wedstrijden in de competitie gespeeld, waarvan het team achtmaal gelijkspeelde. Het spel kan bestempeld worden als verzorgd, aanvallend en gecontroleerd waardoor de nummer zes qua aantal tegendoelpunten op plek vier zou staan. Vanmiddag werd het 2-2 tegen Lunteren door doelpunten van captain Robin Segers en aanvaller Mick Bomers.

Door Job Boers

VRC begon sterk aan de wedstrijd en de tegenstander had in de eerste dertig minuten weinig in te brengen. ,,We begonnen heel goed en waren het eerst half uur de bovenliggende partij waardoor we na 22 minuten op 1-0 voorsprong kwamen. We speelden rustig en gecontroleerd waardoor we verdiend op voorsprong kwamen. Er was niets aan de hand tot een paar minuten voor rust’’, geeft Ten Have aan.

GEKANTELDE WEDSTRIJD

De coach doelt erop dat de 1-1 viel nadat VRC verdedigend even niet goed stond en linksback Jesse Sprokkelenburg een minuut voor rust een oliedomme rode kaart kreeg vanwege opzichtig natrappen. Het tiental ging de rust in, waar Ten Have met zijn staf en ploeg het strijdplan voor de tweede helft maakte. ,,In de kleedkamer hebben we het erover gehad hoe deze situatie kon ontstaan om vervolgens door te schakelen hoe we het in tweede helft neer wilden zetten. Ik heb even gewacht met wisselen om te zien wat Lunteren zou doen qua wissels. We kwamen goed de rust uit door een goede goal van Mick (Bomers) waarna we alsnog een aanvaller (Sam Schoeman) eraf haalden en met vijf verdedigers gingen spelen. Ja, we moesten zekerheid inbouwen.’’

SCHADE BEPERKEN

Door de rode kaart veranderde het wedstrijdbeeld en nam Lunteren het initiatief. Het was voor de Veenendalers goed dat ze op voorsprong kwamen, al kon het team de 2-2 niet voorkomen in de 71e minuut. Dat de ploeg een gelijkspel over de streep kon trekken kan op de complimenten van de coach rekenen. ,,De mannen verdienen credits voor de strijd en energie die ze geleverd hebben. Daarnaast heeft onze keeper een wereldpartij gespeeld en ons op de been gehouden. In de tweede helft moesten we het hebben van schaarse momenten terwijl we zeker in de eerste helft geen moment dachten dat we zouden verliezen. Uiteindelijk kan je tevreden zijn met een punt maar we hebben zo vaak gelijk gespeeld en thuis alleen van ongeslagen koploper Woudenberg verloren. Het is aan ons om de wedstrijden om te zetten in winst’’, sluit Ten Have af.

Volgende week staat de wedstrijd tegen Veensche Boys, dat twee posities hoger op de ranglijst staat, op het programma.

Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 2 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 5 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 6 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 17 uur geleden
DOVO's Lid van Verdienste Cees van Wijk overleden: 'Een echte rooie is ons ontvallen' 23 uur geleden
Waar moet je zijn? Een rondje Veenendaal-Veenendaal in beeld (video) gisteren
Fenna Achterberg is hard aan het trainen: ,,Indoor ging voor mij vooral om het weer doen van wedstrijden. Outdoor wil ik laten zien wat ik echt waard ben.”
Fenna Achterberg kijkt na blessureleed weer vooruit: 'Naast weer pijnvrij kunnen sporten, wil ik ook prestaties laten zien' 18 apr, 10:30