Archieffoto
Archieffoto @tedxmedia

VRC tiental speelt voor de achtste keer gelijk: ‘De mannen verdienen een compliment’

Voetbal

VEENENDAAL Het is dit jaar een repeterend verhaal voor de ploeg van coach Niels ten Have. VRC heeft dit seizoen zeventien wedstrijden in de competitie gespeeld, waarvan het team achtmaal gelijkspeelde. Het spel kan bestempeld worden als verzorgd, aanvallend en gecontroleerd waardoor de nummer zes qua aantal tegendoelpunten op plek vier zou staan. Vanmiddag werd het 2-2 tegen Lunteren door doelpunten van captain Robin Segers en aanvaller Mick Bomers. 

Door Job Boers

VRC begon sterk aan de wedstrijd en de tegenstander had in de eerste dertig minuten weinig in te brengen. ,,We begonnen heel goed en waren het eerst half uur de bovenliggende partij waardoor we na 22 minuten op 1-0 voorsprong kwamen. We speelden rustig en gecontroleerd waardoor we verdiend op voorsprong kwamen. Er was niets aan de hand tot een paar minuten voor rust’’, geeft Ten Have aan.

GEKANTELDE WEDSTRIJD

De coach doelt erop dat de 1-1 viel nadat VRC verdedigend even niet goed stond en linksback Jesse Sprokkelenburg een minuut voor rust een oliedomme rode kaart kreeg vanwege opzichtig natrappen. Het tiental ging de rust in, waar Ten Have met zijn staf en ploeg het strijdplan voor de tweede helft maakte. ,,In de kleedkamer hebben we het erover gehad hoe deze situatie kon ontstaan om vervolgens door te schakelen hoe we het in tweede helft neer wilden zetten. Ik heb even gewacht met wisselen om te zien wat Lunteren zou doen qua wissels. We kwamen goed de rust uit door een goede goal van Mick (Bomers) waarna we alsnog een aanvaller (Sam Schoeman) eraf haalden en met vijf verdedigers gingen spelen. Ja, we moesten zekerheid inbouwen.’’

SCHADE BEPERKEN

Door de rode kaart veranderde het wedstrijdbeeld en nam Lunteren het initiatief. Het was voor de Veenendalers goed dat ze op voorsprong kwamen, al kon het team de 2-2 niet voorkomen in de 71e minuut. Dat de ploeg een gelijkspel over de streep kon trekken kan op de complimenten van de coach rekenen. ,,De mannen verdienen credits voor de strijd en energie die ze geleverd hebben. Daarnaast heeft onze keeper een wereldpartij gespeeld en ons op de been gehouden. In de tweede helft moesten we het hebben van schaarse momenten terwijl we zeker in de eerste helft geen moment dachten dat we zouden verliezen. Uiteindelijk kan je tevreden zijn met een punt maar we hebben zo vaak gelijk gespeeld en thuis alleen van ongeslagen koploper Woudenberg verloren. Het is aan ons om de wedstrijden om te zetten in winst’’, sluit Ten Have af.

Volgende week staat de wedstrijd tegen Veensche Boys, dat twee posities hoger op de ranglijst staat, op het programma.

advertentie
advertentie
Afbeelding
VV Veenendaal niet opgewassen tegen de wind: 'wie de eerste doelpunt zou maken, zou winnen' 6 uur geleden
Afbeelding
SV Panter vermaakt publiek met korfbaluitslag: 'we komen eindelijk in een goede flow' 6 uur geleden
Afbeelding
VRC bekroont topweek met zege op Veensche Boys: 'ik moet het opnemen voor mijn ploeg' 7 uur geleden
Afbeelding
De Merino's recht rug tegen CDW: 'voor elkaar gevochten' 7 uur geleden
Afbeelding
GVVV wint in verhitte burenruzie van DOVO: 'Feestje bouwen met de supporters' 8 uur geleden
Afbeelding
GVVV klopt DOVO in verhitte Panhuisderby 11 uur geleden
Afbeelding
ZVC Veenendaal na lastige start zeer ruim langs Tigers Roermond 16 uur geleden