Afbeelding
Guido de Boer

De Merino’s weer terug op aarde na nederlaag tegen koploper: ‘Ze waren heel sluw in de tegenaanval’

Voetbal

VEENENDAAL De Merino’s hoopte na het binnenhalen van de periodetitel vorige week door te pakken tegen koploper Woudenberg. Maar op de ‘knollentuin’ liet de titelkandidaat de ploeg van Ryan Holman geen kans. Vijf minuten counteren zorgde voor een 3-0 eindstand.

door Rick Praamstra

Een kwartier lang gaf Woudenberg De Merino’s hoop dat er wat te halen viel, zegt Holman. ,,Ik vond dat wij lekker aan het voetballen waren, maar zij geven drie hoge ballen in de ruimte, onze beide backs verliezen het duel en ze schieten drie keer binnen. En als zij wat scherper waren geweest had het bij rust 5-0 gestaan.”

TERDEGE VOORBEREID

De drie doelpunten vielen na een half uur binnen vijf minuten en direct was het duel gespeeld. De Merino’s had zich terdege voorbereid op de strijd tegen de lijstaanvoerder. ,,We wisten van tevoren dat we niet op strakke kunstgras zouden spelen, maar op een ‘knollentuin’. Daar hebben we het ook over gehad en we hebben ook getraind op normaal gras. Je weet dan dat voetballen lastiger wordt en je eerder de lange bal gaat spelen.”

Een vuist maken lukte echter amper, berust Holman in de nederlaag. ,,Zij geven je het gevoel dat je lekker kan opbouwen en die pakten we met beide handen aan. Zij zijn vervolgens heel sluw in de tegenaanval. Wij hebben in de eerste helft maar één kans gehad.”

‘AANGESCHOTEN WILD’

De periodetitel werd vorige week tot in de late uurtjes gevierd, maar na het weekend ging de focus op deze wedstrijd. De Merino’s wil zo hoog mogelijk eindigen in de tweede klasse zodat ze in de play-offs laten kunnen instromen. ,,We zagen deze wedstrijd als een uitdaging. Woudenberg speelde vorige week gelijk, dus ze waren aangeschoten wild. We hoopten dat we het af konden maken, maar dat zat er helaas niet in.”

De tweede helft ging als een nachtkaars uit. Woudenberg hoefde niet meer zo nodig en De Merino’s was niet bij machte om de kampioen in spe het nog lastig te maken. Holman: ,,Dit zorgt even voor een kink in de kabel, maar het vizier gaat weer naar volgende week als we tegen CDW spelen. Dat is ook weer een belangrijke wedstrijd.”

Afbeelding
advertentie
advertentie
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 45 minuten geleden
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 3 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 4 uur geleden
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 16 uur geleden
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 17 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl (video) 19 uur geleden
Afbeelding
Open trainingen bij VAV vallen in de smaak: 'Dit is voor herhaling vatbaar' (video) 20 uur geleden