Afbeelding
Teus Nieboer

ZVC verliest in hol van de leeuw: ‘We mogen trots zijn op onszelf’

Voetbal

VEENENDAAL De derde van de drie finales op rij stond vrijdagavond op het programma voor de zaalvoetballers van ZVC. Na de eerste twee winnend afgesloten te hebben, werd er in het hol van de leeuw gevoetbald. In Roosendaal lukte het de ploeg van coach Hicham Saidi niet om de reeks van zeven overwinningen op rij voort te zetten. Bij de ongeslagen nummer één, ZVV Kroeven, werd er verloren met 6-4. 

Door Job Boers

Er stond veel op het spel voor de twee promovendi die de verrassingen zijn in de Eerste Divisie. Voor de ambitieuze Veenendalers ging het om het behalen van de periodetitel en voor de thuisploeg het kampioenschap. ZVC wilde volgens aanvoerder Mourad Marbouh laten zien wat het waard was in voetbaltempel de Roos. ,,Je zou zeggen om tegen de ongeslagen nummer één je huid zo duur mogelijk te verkopen. Uiteindelijk deden wij helemaal niet voor hen onder en bleven we de hele wedstrijd op voorsprong. Maar dan zie je de kracht van het thuispubliek, waar wij thuis ook altijd op kunnen bouwen. Nu hadden zij een steuntje in de rug. Eigenlijk hadden we hen al een paar keer over de knie gelegd. Maar door het publiek krabbelden ze telkens weer op’’, geeft Marbouh aan.

DOMINANT ZVC 

In de derde minuut nam ZVC de voorsprong door een doelpunt van Anass Lahnine. Kroeven zette ZVC onder druk, waardoor zij kansen creëerden, maar ZVC kon daardoor op de counter spelen. Hieruit scoorde ZVC de 0-1 en in de achttiende minuut ook de 0-2 door Samed Öztoprak. In de laatste minuut voor rust scoorde Kroeven vanaf de rechterachterlijn de aansluitingstreffer en profiteerde van wat chaos in die hoek. Coach Hicham Saidi zag dat zijn ploeg goed begon. ,,Kort voor rust scoorden ze de aansluitingstreffer, de 1-2, en dat maakte dat ze er nog geloof in hadden. Vervolgens maakten we snel na rust de 1-3. Toen hadden we moeten uitlopen. Net als bij de 2-4.”

BIJZONDERE TWEEDE HELFT

Na de rust begon ZVC goed en scoorde Mohammed Hazzat de 1-3, maar twee minuten later werd de aansluitingstreffer gescoord en stond de 2-3 op het scorebord. Invaller Mohammed Ajiach scoorde gelijk de 2-4, waardoor het een hele open wedstrijd werd waarin ZVC door had moeten pakken. ZVC hinkte op twee gedachten terwijl het Kroevenpubliek erachter ging staan, zowel positief als negatief. Er werd namelijk een flesje vanaf de tribune gegooid en hierdoor ontstond er een beetje een onrust, waarvan Kroeven profiteerde. ,,Toen Kroeven de 3-4 maakte, waren we het kwijt. Zij gingen alles of niet spelen en het werd voor hen alles en voor ons niets. We mogen trots zijn over hoe wij ook nu weer hebben gepresenteerd in een ‘vijandige’ hal’’, aldus Saidi.

,,Precies”, vult Marbouh aan. ,,De laatste minuten speelden zij alles of niets. De bal viel via een scrimmage voor hun voeten en ze wisten deze af te maken. De pijp was leeg om nog wat terug te doen.’’

VERZET GEBROKEN

Kroeven keerde in de laatste fase de wedstrijd om. In de drieëndertigste en vierendertigste minuut vielen de 3-4 en de 4-4 en kwam Kroeven dus op gelijke hoogte. Het verzet van ZVC was gebroken. Het leek nog op een gelijkspel af te stevenen, maar iedereen voelde aan dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. De beslissing viel in de achtendertigste minuut waarin Kroeven twee keer scoorde. ZVC wisselde de keeper in voor een speler, maar ook dit mocht niet meer baten waardoor de derde finale verloren werd met 6-4. 

,,Wij hebben Veenendaal weer goed op de kaart gezet. We kunnen met opgeheven hoofd terug naar Veenendaal. Nu ben ik apetrots op mijn team’’, vertelt de captain.

KOMENDE PERIODE

Voor ZVC blijft alles mogelijk. De nummers één, twee en drie spelen allemaal nog tegen elkaar en ZVC is met nog vier wedstrijden te gaan nog volop in de race voor het periodekampioenschap. Dat zou play-offs voor promotie naar de Eredivisie betekenen. Het volgende avondje ZVC, waarbij het publiek ZVC weer een stap dichter bij ‘het toetje’ play-offs kan brengen vindt volgende week vrijdag 24 maart plaats.

De wedstrijd tegen Tigers Roermond 2 zal om 21.00 beginnen in Sporthal West.

advertentie
advertentie
Afbeelding
VV Veenendaal niet opgewassen tegen de wind: 'wie de eerste doelpunt zou maken, zou winnen' 4 uur geleden
Afbeelding
SV Panter vermaakt publiek met korfbaluitslag: 'we komen eindelijk in een goede flow' 5 uur geleden
Afbeelding
VRC bekroont topweek met zege op Veensche Boys: 'ik moet het opnemen voor mijn ploeg' 5 uur geleden
Afbeelding
De Merino's recht rug tegen CDW: 'voor elkaar gevochten' 6 uur geleden
Afbeelding
GVVV wint in verhitte burenruzie van DOVO: 'Feestje bouwen met de supporters' 6 uur geleden
Afbeelding
GVVV klopt DOVO in verhitte Panhuisderby 9 uur geleden
Afbeelding
ZVC Veenendaal na lastige start zeer ruim langs Tigers Roermond 15 uur geleden