Gert van de Pol, Co van de Weerthof, Bram Bargeman en Gert Jan van de Weerthof
Gert van de Pol, Co van de Weerthof, Bram Bargeman en Gert Jan van de Weerthof Co Keulstra

Schoolvoetbaltoernooi Veenendaal dit jaar bij VRC

Voetbal

VEENENDAAL Het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi van Veenendaal wordt dit jaar op de velden van VRC gespeeld. Bij die club vond onlangs ook de loting plaats voor de indeling van de diverse poules. De voorrondes gaan op 13 maart van start, de finales zijn zoals elk jaar op Koningsdag.

Stichting Oranjedag is dit jaar 119 jaar oud en werd bij de loting vertegenwoordigd door Gert van de Pol. Co van de Weerthof is zestig seizoenen betrokken bij dit jeugdtoernooi: ,,Ik ben dit jaar 82 geworden. Het werd tijd om het stokje over te geven. Ik ben toentertijd bij VRC begonnen en wil hier ook eindigen. In overleg met alle betrokkenen hebben wij Bram Bargeman bereid gevonden om volgend jaar mijn plaats in te nemen. Ik wens hem veel genoegen met het organiseren van dit zo mooie jeugdtoernooi. Ik heb het al die jaren met veel plezier gedaan en dank iedereen die meegeholpen heeft om dit toernooi tot een succes te maken.”

MOOI EN SPANNEND VRC-voorzitter Gert Jan van de Weerthof kijkt met plezier uit naar dit toernooi: ,,Wij organiseren dit toernooi altijd met veel plezier. Wij leveren al jarenlang de scheidsrechters en zullen er de komende maanden voor zorgen dat de vier velden waarop gespeeld wordt tiptop in orde zijn. We stellen onze accommodatie ter beschikking en de kantine is ook geopend voor de toeschouwers en de spelers. We hopen dit jaar op een mooi en spannend voetbalevenement.”

POULES De poule-indelingen zijn als volgt:

Meisjes poule A: Rehobothschool, De Schakel, ’t Speelkwartier, het Erf en Patrimoniumschool.
Meisjes poule B: De Bron, De Burcht, De Vuurvlinder, Het Baken en De Grondtoon.

Jongens poule A: ’t Speelkwartier 1, Het Baken 2, De Burcht 2, Het Erf 2, Rehobothschool en Wereldkidz Balans 2.
Jongens poule B: Het Baken 1, De Burcht 1, De Grondtoon, De Schakel, Patrimoniumschool en Wereldkidz Balans 1.
Jongens poule C: De Bron 1, De Ceder, De Vuurvlinder, Het Erf 1, Wereldkidz Petenbos en ’t Speelkwartier 2.
Jongens poule D: Basisschool Tamim, Montessorischool Aan de Basis (gemengd team); TOV Basisschool (gemengd team), School Alex en School Max (gemengd team).

Er zijn scholen die geen compleet jongens elftal op de been kunnen brengen, vandaar dat er enkele gemengde teams zijn ingeloot.

VAN START De voorrondes beginnen op maandag 13 maart. Er doen 24 jongens en 11 meisjesteams mee. Ook zijn er dit jaar drie gemengde teams ingeloot. Vorig jaar heeft Patrimoniumschool de finale bij de jongens gewonnen, bij de meisjes was De Burcht de winnaar. Kijk hier voor een verslag en foto’s.

advertentie
advertentie
Afbeelding
De Merino's huldigt jubilarissen 9 uur geleden
Afbeelding
Warmrijden voor Veenendaal-Veenendaal: win jij een prijs in onze fotowedstrijd? 12 uur geleden
Afbeelding
Zeven leden DOVO benoemd tot lid van verdienste 15 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 5 16 uur geleden
Afbeelding
Geweldige Europese prestaties voor Ebben en Wilschut: 'Het is heel fijn dat het harde werken beloond wordt' 2 feb, 12:03
Afbeelding
GVVV haalt opnieuw verdediger van IJsselmeervogels 2 feb, 11:15
Afbeelding
GVVV haalt ervaren verdediger van IJsselmeervogels 2 feb, 08:29