Afbeelding
Rinus van Denderen

DOVO-trainer Florian Wolf zes duels geschorst; ook schorsingen voor twee spelers

Voetbal

VEENENDAAL Voetbalbond KNVB heeft de schorsingen bekend gemaakt die voortvloeien uit DOVO-ACV, de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. DOVO zal tegen de schikkingsvoorstellen geen beroep aantekenen.

Dit betekent dat de spelers Nick Hak en Nick de Bondt beiden voor twee duels geschorst zullen zijn. Hoofdtrainer Florian Wolf, die tijdens het duel ook een rode kaart kreeg, mag zes duels niet als coach van zijn team fungeren. ,,Een zware straf”, zo reageert de trainer op zijn schikkingsvoorstel. ,,Maar ik zal deze aanvaarden.”

Hij typeert zijn gedrag die middag als ,,niet goed”. Wolf: ,,Ik heb gemeend na afloop nog aan de scheidsrechter een verklaring te moeten vragen voor mijn rode kaart, in diens kleedkamer. Dat had ik natuurlijk niet moeten doen. Het betreden van de ruimte van het arbitrale trio wordt gekoppeld aan de zwaarste straf, waardoor ik in plaats van één of twee duels nu zes duels krijg opgelegd. Ik heb de man in geen enkele vorm uitgescholden. Ik heb in 19 jaar trainerschap nog nooit een rode kaart gehad. Maar hoe verbaasd ik die middag ook was, mijn reactie was gewoon niet goed. Ik had uit die situatie moeten blijven. Punt.”

DOVO hervat morgen de competitie met een uitduel tegen Harkemase Boys. De assistent-trainers Ben Schinkel en Edwin Elbertsen zullen het team dan vanaf de bank coachen. Aanwinst Kian Visser kan zijn officiële debuut voor DOVO maken, uitgerekend tegen zijn oude club uit Harkema. De KNVB heeft goedkeuring verleend aan zijn overschrijving van IJsselmeervogels naar DOVO.

advertentie
advertentie
Afbeelding
De Merino's huldigt jubilarissen 8 uur geleden
Afbeelding
Warmrijden voor Veenendaal-Veenendaal: win jij een prijs in onze fotowedstrijd? 12 uur geleden
Afbeelding
Zeven leden DOVO benoemd tot lid van verdienste 14 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 5 15 uur geleden
Afbeelding
Geweldige Europese prestaties voor Ebben en Wilschut: 'Het is heel fijn dat het harde werken beloond wordt' 2 feb, 12:03
Afbeelding
GVVV haalt opnieuw verdediger van IJsselmeervogels 2 feb, 11:15
Afbeelding
GVVV haalt ervaren verdediger van IJsselmeervogels 2 feb, 08:29