Afbeelding
Rinus van Denderen

DOVO-trainer Florian Wolf zes duels geschorst; ook schorsingen voor twee spelers

Voetbal

VEENENDAAL Voetbalbond KNVB heeft de schorsingen bekend gemaakt die voortvloeien uit DOVO-ACV, de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. DOVO zal tegen de schikkingsvoorstellen geen beroep aantekenen.

Dit betekent dat de spelers Nick Hak en Nick de Bondt beiden voor twee duels geschorst zullen zijn. Hoofdtrainer Florian Wolf, die tijdens het duel ook een rode kaart kreeg, mag zes duels niet als coach van zijn team fungeren. ,,Een zware straf”, zo reageert de trainer op zijn schikkingsvoorstel. ,,Maar ik zal deze aanvaarden.”

Hij typeert zijn gedrag die middag als ,,niet goed”. Wolf: ,,Ik heb gemeend na afloop nog aan de scheidsrechter een verklaring te moeten vragen voor mijn rode kaart, in diens kleedkamer. Dat had ik natuurlijk niet moeten doen. Het betreden van de ruimte van het arbitrale trio wordt gekoppeld aan de zwaarste straf, waardoor ik in plaats van één of twee duels nu zes duels krijg opgelegd. Ik heb de man in geen enkele vorm uitgescholden. Ik heb in 19 jaar trainerschap nog nooit een rode kaart gehad. Maar hoe verbaasd ik die middag ook was, mijn reactie was gewoon niet goed. Ik had uit die situatie moeten blijven. Punt.”

DOVO hervat morgen de competitie met een uitduel tegen Harkemase Boys. De assistent-trainers Ben Schinkel en Edwin Elbertsen zullen het team dan vanaf de bank coachen. Aanwinst Kian Visser kan zijn officiële debuut voor DOVO maken, uitgerekend tegen zijn oude club uit Harkema. De KNVB heeft goedkeuring verleend aan zijn overschrijving van IJsselmeervogels naar DOVO.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 14 uur geleden
Marit van Rabenswaaij, Kaily Meerwijk,  Fien Cornelissen en trainers Michel Klok en Manja Moraal
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 19 uur geleden
Quinty van Ingen,  Marleen Epskamp, Jayda Neervoort en Nevaeh Manuputty
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 22 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 uur geleden
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 22 apr, 19:41
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl (video) 22 apr, 17:30