Anil Mercan terwijl hij zijn doelpunt viert met een lach:,,Ik wil niks horen.''
Anil Mercan terwijl hij zijn doelpunt viert met een lach:,,Ik wil niks horen.'' @tedxmedia

DOVO verliest knotsgekke wedstrijd maar gaat met opgeheven hoofd de winterstop in; ‘Dit verlies is zonde’

VEENENDAAL Twintig minuten staking, een hoofdblessure voor Lars Rebergen, twee rode kaarten voor veldspelers, een rode kaart voor coach Florian Wolf en een 1-2 verlies tegen koploper ACV. Dat klinkt als een vervelende middag voor de rood-witten. Dat was het tot op zekere hoogte voor de Veenendalers, er zijn namelijk voldoende positieve zaken te benoemen.

Door Job Boers

Dat DOVO ziek was van de verloren wedstrijd is een understatement. Het positieve gevoel is terug te leiden aan de bereidheid en de kwaliteiten van de spelers die op veel momenten in de wedstrijd terug kwamen.

Met name hoe de ploeg in de eerste helft speelde en hoe de spelers in de gehele wedstrijd strijdvaardig en gemotiveerd waren waarbij ze vanuit een goede discipline speelden, is bewonderenswaardig te noemen. ,,Als je ziet hoe we voor elkaar door het vuur gaan, dat laat zien dat we een hecht team zijn. We spelen in de slotfase met negen man maar doordat we goed staan en voor elkaar blijven werken, krijgen zij geen kansen meer’’, aldus captain Jeroen Vrolijk die benadrukt dat het zonde is dat de wedstrijd op sommige momenten zo ontspoorde.

(Tekst gaat onder de foto verder)

De wedstrijd lag regelmatig stil. -@tedxmedia

ONTSIERDE EERSTE HELFT In de eerste helft lag het spel regelmatig stil door blessures, waaronder een blessure van Lars Rebergen na een kopduel, en vlak voor rust liepen de gemoederen hoog op. Na veel onenigheid kreeg Nick Hak een rode kaart. Door de grimmige sfeer op het Panhuis besloot de de scheidsrechter het duel tijdelijk te staken. In totaal lag de wedstrijd 25 minuten stil, met nog tien minuten van de eerste helft op de klok. Direct na de hervatting kreeg coach Florian Wolf rood nadat hij de scheidsrechter wees op een smerige overtreding op Max den Boer die met rood had moeten worden bestraft.

,,Laten we het niet teveel over de scheidsrechter hebben. We speelden het eerste half uur goed en ik geloof oprecht dat als we met elf man blijven spelen, dat we makkelijk hadden gewonnen. We komen onterecht met negen man te staan, waar we nog zeker tegen in beroep gaan. Dat we later in de wedstrijd nog twee grote kansen krijgen, zegt ook iets over onze teamspirit’’, aldus de coach die na de overtreding op Den Boer een aantal keer riep ‘scheids wat ga je nu doen?’

Lars Rebergen lag lang geblesseerd op het veld - @tedxmedia

Wolf zag dat ACV geen oplossing had voor de manier waarop zijn ploeg het eerste half uur speelde en daar vloeide ook het vroege doelpunt van Anil Mercan uit. ,,Ja dat was een prachtig doelpunt’’, geeft Wolf aan.

WONDERSCHOON DOELPUNT In de tiende minuut maakte Anil Mercan zijn schitterende goal. Hij schoot de bal van afstand prachtig de kruising in. Na afloop juichte hij met zijn vingers in de oren terwijl hij lachend tegen zijn ploeggenoten zei; ‘Ik wil niks horen, ik wil niks horen’. Mercan omschrijft het moment. ,,Ik krijg de bal van Shaquille (Prijor) terug en ik neem hem aan en schiet hem op doel. Ja, dat was echt een lekker doelpunt. De jongens maken altijd geintjes dat ik meer doelpunten moet maken met afstandsschoten omdat ik gewoon een lekkere trap heb. Ik heb er nog weinig gemaakt dus dit was een leuk grapje onderling’’, aldus Mercan die benadrukt dat de spelersgroep erg sterk is. ,,We hebben een goede en leuke groep en daardoor staan we op een redelijk mooie positie op de ranglijst.’’

KEUZES MAKEN Captain Vrolijk zag ook dat zijn ploeg tot aan de rode kaarten gedisciplineerd en met een goed plan speelde. ,,We wilden de boel dicht bij elkaar houden, je weet dat ACV een lastige ploeg is die de kwaliteiten heeft om onder de druk vandaan te spelen. We lieten hen in balbezit komen, dat was vooraf ook zo bedacht en we hebben het achterin lang dicht gehouden en druk gezet waar het kon. We hebben op momenten goed voetbal laten zien en daardoor een redelijke wedstrijd gespeeld. Het is dit seizoen ook gebleken dat we altijd nog mogelijkheden creëren en dat was vandaag niet anders. Lulinho (Martins) kreeg nog een goede kans maar hij kon niet genoeg vaart achter zijn schot krijgen. Uiteindelijk was het een wedstrijd die erom ging en dat zag je terug. We gaan nu de winterstop in en daarna weer fris beginnen.’’

Coach Wolf ziet het net zoals zijn captain. ,,We hebben een goede eerste seizoenshelft gehad, dit verlies is dan zonde. Enerzijds omdat je heel snel achter elkaar twee doelpunten tegen krijgt maar voornamelijk omdat als je hier wel punten had gepakt, dat je er heel anders voor zou staan.” De bezoekers scoorden in het eerste kwartier van de tweede helft twee keer. Een kwartier later was het Nick de Bondt die ook met een rode kaart kon inrukken.

Een ander positief punt van de wedstrijd was nog wel de terugkeer van Daan Disveld. Hij mocht tien minuten voor tijd invallen nadat hij een kleine vijf maanden geen wedstrijden had gevoetbald. Volgens Wolf moet hij nog wedstrijdfit worden en zal hij volgende week minuten bij Jong DOVO maken.

Op 21 januari wordt de competitie voor DOVO 1 hervat met een uitwedstrijd tegen Harkemase Boys.

De wedstrijd lag regelmatig stil
Lars Rebergen lag lang geblesseerd op het veld
Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 5 uur geleden
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 6 uur geleden
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45
Ziekenhuis Gelderse Vallei en Sportservice De Vallei verlengen samenwerking: 'Volle kracht vooruit met het Leefstijlloket' 25 mrt, 18:51