Archieffoto
Archieffoto Jeroen van den Berg

DOVO wint en tankt vertrouwen

VEENENDAAL Na twee verliespartijen en een gelijkspel heeft DOVO weer drie punten mogen bijschrijven. In de thuiswedstrijd tegen ASWH werd met 2-0 gewonnen door doelpunten in de slotfase van Guido van Dijk en Marlon Versteeg. De tegenstander uit Hendrik-Ido-Ambacht begon als vijftiende op de ranglijst; ze verloren net zoals DOVO de laatste twee duels. Door de overwinning staat DOVO nu op een vierde plaats in de derde divisie.

In een tamme eerste helft voor beide ploegen had DOVO aan het einde van de eerste helft een opsteker. ASWH-verdediger Edon Fetahi kreeg zijn tweede gele kaart en kon met rood inrukken, hierdoor speelde DOVO meer dan 45 minuten met een man meer. In de tweede helft kon de ploeg van coach Florian Wolf met meer speelruimte de aanval zoeken, en dat deed het team ook.

WACHTEN OP OPENINGSTREFFER De rood-witten speelden verdienstelijk en creëerden meerdere kansen, maar de doelpunten bleven uit. Ondanks dat de ploeg niet kon doordrukken, bleef het vertrouwen houden in een goede afloop. Ze lieten zien dat ze de wedstrijd graag wilden winnen. Twee goede kopkansen in korte tijd en een grote kans van Mercan die naast schoot, waren het bewijs dat DOVO met aanvallend voetbal het de tegenstander moeilijk kon maken. Het was wachten op de openingstreffer.

In de laatste minuten van de wedstrijd werd DOVO beloond voor de goede wedstrijd die ze op de mat legden. Spits Guido van Dijk scoorde schitterend doordat hij een voorzet uit een vrije trap van Nick de Bondt bij de eerste paal binnenwerkte. Een dik verdiende 1-0 voor de ploeg van Wolf.

DOVO kwam niet meer in de problemen en verdubbelde in de blessuretijd de score door invaller Marlon Versteeg. ASWH hield het met een man minder lang vol maar DOVO liet zien dat het én goed kan voetballen én strijdvaardig was.

Volgende week mag DOVO op bezoek bij de nummer twaalf van de competitie, Ter Leede.

Overstap Luc Goudsblom naar De Merino's gaat niet door 6 uur geleden
Korfballers SKF starten veldcompetitie met thuiswedstrijd 8 uur geleden
Trainen als een profspeler: Ajax Camp strijkt weer neer bij GVVV 27 mrt, 11:00
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 13 27 mrt, 08:00
Alle deelnemende leden van Evolution Twirlteam komen in actie bij het 'largeteam Passion', dat op zondag het EK af mag sluiten.
Veenendaals twirlteam in actie op EK in Eindhoven 26 mrt, 12:02
Foto uit archief.
Meeste ploegen kruisfinales schoolvoetbal Veenendaal zijn bekend 26 mrt, 10:45
Ziekenhuis Gelderse Vallei en Sportservice De Vallei verlengen samenwerking: 'Volle kracht vooruit met het Leefstijlloket' 25 mrt, 18:51