Selectie VRC 1
Selectie VRC 1 Annemarie Bakker fotografie

VRC speelt gelijk tegen laagvlieger: ‘We moeten zakelijker spelen’

VEENENDAAL Nadat VRC afgelopen dinsdag een schitterende bekerwedstrijd op de mat legde en won van een team dat twee klassen hoger speelde, lieten ze het vandaag afweten. De geel-blauwen speelden met 2-2 gelijk tegen Delta Sports uit Houten.

Door Job Boers

De bezoekers staan laatste in de tweede klasse, terwijl VRC de wedstrijd begon als nummer drie. De VRC-doelpunten werden gemaakt door Mitch van den Berg en Ruben Rentenaar. VRC begon de wedstrijd met twee wijzigingen ten opzichte van de bekerwedstrijd. Rechtsback Sjoerd van de Heuvel stond erin voor Stefan Admiraal en keeper Max Kok verving Olaf Weimma.

ACHTER DE FEITEN AANLOPEN Coach Niels ten Have gaf vorige week aan dat zijn ploeg beter speelt tegen tegenstanders die zelf ook het spel willen maken. Met de goede hoop om het tegen de hekkensluiter wel te laten zien, kwam hij bedrogen uit. ,,Zij kwamen met een bepaald idee hierheen en als ze dan na 35 seconden al een doelpunt maken, dan loop je gelijk achter de feiten aan. Zij verstoren onze opbouw en scoren daar gelijk uit, dat mag niet en dat is zonde. Vervolgens lieten wij hen achter de bal aan lopen, maar wij hadden duidelijk moeite met hun vijf verdedigers.’’

VRC scoorde uiteindelijk na 17 minuten door Van den Berg, waarna VRC domineerde maar de kansen niet kon omzetten in doelpunten. De tegenstander scoorde vervolgens de 1-2 bij hun eerstvolgende aanval en daarna werd het tweede doelpunt van Van den Berg wegens buitenspel afgekeurd. Het zorgde ervoor dat de coach én zijn spelers niet vrolijk de rust ingingen. ,,Het mag niet gebeuren dat zij in de eerste de beste tegenaanval scoren, dat is werkelijk waar onbegrijpelijk.’’

STERK UIT DE RUST De Veenendalers kregen in de eerste zes minuten na rust twee goede mogelijkheden, waaronder een schot van Jurriën van der Horst die op de lat ketste. Vervolgens werd er nog een bal van de lijn gehaald en ondanks dat het nog 2-2 werd door Rentelaar, kijkt de teleurgestelde Ten Have niet positief terug op de wedstrijd.

,,Het verval met dinsdag was veel te groot, we hadden vandaag veel zakelijker moeten spelen. Onder zakelijk spelen hoort ook het uitvoeren van je taken in het veld en ervoor zorgen dat je samen spelsituaties oplost. In de slotfase zat het er nog in met vijf grote mogelijkheden, maar we konden de trekker niet overhalen. Als je de wedstrijd zo start, dan verdien je het ook niet om te winnen’’, sluit de coach af, die nog benadrukt dat ze met het vertoonde spel op deze manier tegen iedereen lastig krijgen.

Door het gelijkspel is VRC terug te vinden op een zesde plek, net boven De Merino’s, die met 5-0 van CJVV wonnen. Het worden belangrijke weken voor het team van Ten Have. Volgende week mogen ze op bezoek bij de nummer twee, De Valleivogels, komen; de week erop komt de nog steeds ongeslagen koploper Woudenberg op bezoek.

Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 12 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 14 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 17 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 21 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 23 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 gisteren
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 18 apr, 22:23