Afbeelding
ZVC Veenendaal

Zaalvoetballers ZVC in extremis onderuit na spektakelstuk in Sporthal West

Voetbal

VEENENDAAL Het was weer spektakel vrijdag in Sporthal West bij de thuiswedstrijd van ZVC tegen JCK/AISO. Een tegenstander die eigenlijk ieder jaar bovenin meedraait in de eerste divisie. Het publiek was weer in groten getale naar de sporthal gekomen en werd weer op zijn wenken bediend. In een snel tempo ging het heen en weer en er werd op het scherpst van de snede gestreden. ZVC had een optisch overwicht, maar moest uitkijken voor de uitvallen van JCK/AISO. Bij vlagen ging dat goed, maar in de beslissende fase niet en daarmee verspeelde ZVC een gelijkspel en werd het een 4-5 eindstand.

,,Ik sta hier nu met meer dan een rotgevoel”, aldus trainer Hicham Saidi na afloop. ,,Het was een wedstrijd met heel veel kansen over en weer en wederom denk ik dat wij toch wel het betere spel hadden. Wij hadden het initiatief en zij zakten in op eigen helft. Wij probeerden het spel te maken. Dan krijg je in de eerste helft twee doelpunten tegen waarin je restverdediging niet goed is. Dat maken zij dan geweldig af. Dan sta je halverwege met 0-2 achter en wordt het heel moeilijk voetballen op die manier.”

OMMEKEER Na de rust schoot ZVC echter uit de startblokken. In een paar minuten tijd kantelde de wedstrijd totaal. Door doelpunten van Nassim el Ablak en twee van Mohammed Hazzat stond het binnen vier minuten 3-2. Mohammed Hazzat: ,,Het was een mooie wedstrijd. Alleen de uitslag stelt teleur. Er is met vlagen goed gevoetbald van beide kanten door aan elkaar gewaagde ploegen. Dit zijn de wedstrijden waar je het om doet.” 

(de tekst gaat onder de foto verder)


Volle bak in Sporthal West, waar ZVC dit seizoen zijn thuiswedstrijden speelt. - ZVC Veenendaal

In die periode had ZVC het verschil kunnen maken, maar liet dit na. Het had hierna niet altijd antwoord op de reusachtige nummer 10 van JCK/AISO. Zo keerde de wedstrijd wederom en keek ZVC even later tegen een 3-4 achterstand aan. Bij ZVC gingen de kopjes niet hangen en zij bleven de gelijkmaker zoeken. Die kwam er ook met de 4-4 van Mohammed Hazzat. ,,Ik ben blij met mijn hattrick. Ik begin steeds meer los te komen. Geweldig hoe het publiek daar dan op reageert”, aldus de doelpuntenmaker.

VERSTAND Hicham Saidi: ,,In de rust verander je niet zoveel. Je hebt het vooral over het mentale aspect. Daar probeer je de nadruk op te leggen. Jongens kunnen stuk voor stuk goed voetballen, maar je merkt dat als het even niet loopt, dan wordt het moeizaam en probeer je geloof weer terug te brengen bij de spelers. We hadden na rust een hele sterke fase. Daarna vergeet je met je verstand te voetballen en gaan we in de laatste tien secondes met zijn vieren aanvallen en vergeet je weer je restverdediging. Onervarenheid en ook kwaliteit van JCK. Zij loeren daarop. Als je geen kansen creëert, moet je je zorgen gaan maken. We zijn aan een mooi seizoen begonnen. Weer met meer publiek op de tribune. Nu moeten de punten weer komen.”

Het publiek had zich er al bij een gelijkspel neergelegd, maar ZVC wilde nog meer. Daarbij kreeg het de deksel dus op zijn neus. In de laatste tien seconden ging het nog in de aanval. Door een sliding heroverde JCK/AISO de bal en creëerde zo een twee tegen één situatie. Die benutte JCK met nog negen seconden op de teller en bepaalde de eindstand zo op 4-5.

(de tekst gaat onder de foto verder)


Robbin Nieboer maakte zijn debuut in het eerste van ZVC Veenendaal. - ZVC Veenendaal

DEBUUT Voor één speler was het wel een heel speciale avond. Het was het debuut in de basis van de 16-jarige keeper Robbin Nieboer. ,,Ik had wel wat zenuwen natuurlijk. Je speelt toch voor zoveel publiek, maar het team stelde me goed gerust”, aldus de debutant. ,,Lekker keepen en genieten en dat is het wel met zo’n sfeer. Ik voelde wel goed, jammer dat we verloren hadden. Het kon echt allebei de kanten op, dus balen. Misschien had ik achteraf, als ik de beelden zie, een overtreding moeten maken in die laatste seconden. Dan was de bal er misschien niet ingegaan. Maar dat is achteraf. Ik wil de trainer en de TC bedanken dat ze mij de kans gegeven hebben nu Mustafa Kaya een keer niet kon.”

TC-lid Samir Asaidi: ,,Robbin is er altijd bij en jongens hebben respect voor hoe hij het op deze leeftijd al doet. Dan verdien je die kans en is leeftijd niet belangrijk. Zo komen er nog meer jongens aan. Zaalvoetbal leeft echt in Veenendaal. Geweldig hoe Sportservice Veenendaal de beslissing heeft genomen de wedstrijden in Sporthal West te spelen. Als je na de wedstrijd in een bericht nog de complimenten van de tegenstander krijgt over de organisatie bij ons en ook de scheidstrechters vertellen dat ze zo’n sfeer niet vaak meemaken, zijn we als debutant in de eerste divisie goed bezig.” 

Volgende week wacht ZVC de uitwedstrijd om 20.00 in Sint Michelsgestel tegen ZVS om vervolgens 16 december 21.00 de volgende thuiswedstrijd te spelen in Sporthal West tegen Beringe.


Foto: ZVC Veenendaal

advertentie
advertentie
Afbeelding
De Merino's huldigt jubilarissen 8 uur geleden
Afbeelding
Warmrijden voor Veenendaal-Veenendaal: win jij een prijs in onze fotowedstrijd? 11 uur geleden
Afbeelding
Zeven leden DOVO benoemd tot lid van verdienste 14 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 5 15 uur geleden
Afbeelding
Geweldige Europese prestaties voor Ebben en Wilschut: 'Het is heel fijn dat het harde werken beloond wordt' 2 feb, 12:03
Afbeelding
GVVV haalt opnieuw verdediger van IJsselmeervogels 2 feb, 11:15
Afbeelding
GVVV haalt ervaren verdediger van IJsselmeervogels 2 feb, 08:29