Archieffoto; Robin Segers is op dreef
Archieffoto; Robin Segers is op dreef Rinus van Denderen

VRC trein in bekersprookje dendert door: ‘We hebben top gespeeld’

VEENENDAAL VRC doet het goed in de beker na de winst in de groep en de 2-0 zege in de eerste ronde op SMVC. Gisteravond heeft VRC in de tweede ronde een fantastische overwinning geboekt op WV-HEDW uit Amsterdam. In de 2-1 gewonnen wedstrijd waar Imrane Attaf zijn debuut maakte, scoorden goudhaantje Robin Segers en de jonge talentvolle Daan Olde.

Door Job Boers

HEDW staat tiende in vierde divisie, de voormalige hoofdklasse. Doordat de geel-blauwen in de tweede klasse spelen, is het des te knapper dat het team van coach ten Have niet alleen won maar ook de wedstrijd grotendeels domineerde. Hij kijkt dan ook tevreden terug op de wedstrijd. ,,Het hele team heeft zo goed gespeeld, iedereen heeft maximaal gepresteerd en alles klopte. Ja, we hebben op de top van onze kunnen gespeeld’’, vertelt ten Have.

GEMOTIVEERDE SELECTIE Met een doordeweekse avondwedstrijd zag de voorbereiding er ook iets anders uit voor de ploeg. Volgens de coach had de kortere voorbereidingstijd geen invloed op de gemoedsrust van zijn mannen. ,,Natuurlijk heb je een iets kortere voorbereiding doordat de jongens overdag moeten werken. Met de bespreking merkte ik al dat de jongens er veel zin in hadden en een goede pot wilden neerzetten. Daardoor heerste er al een goede sfeer in de kleedkamer en dat vertaalde zich direct al aan het begin van de wedstrijd.’’

VROEG DOELPUNT De geel-blauwen wisten dat de tegenstander van een ander kaliber was dan de ploegen die ze normaal in de competitie tegenkomen. Het sterke VRC moest zich dan ook gelijk laten zien aan het begin van de wedstrijd om de toon te zetten tegen de ploeg uit Amsterdam. ,,We begonnen al heel sterk aan de wedstrijd en we bleven ‘pressen’ op ze. Het eerste half uur waren we heel erg dominant met drie goede kansen van ons. Het onder druk zetten resulteerde ook in een verdient en vroeg doelpunt. De 1-0 voorsprong kwam tot stand door het hoge storen waarna er miscommunicatie was tussen hun keeper en de centrale verdediger. Robin (Segers) onderschepte de bal en kon scoren. Ja, het is heel fijn om zo te beginnen!’’

HEDW WERD STERKER De Veenendalers gaven gaf niets weg en speelde gecontroleerd en met lef. De tegenstander was er even van ondersteboven maar herpakte zich snel richting het einde van de eerste helft. ,,Richting de rust merkte je dat zij extra gas gaven en er korter op zaten. Hierdoor waren we de bal sneller kwijt en ondanks we geen grote kansen weg gaven, lieten zij wel hun kwaliteit zien.’’

HEDW scoorde schitterend van buiten de 16, het harde schot vloog de kruising in. Met de 1-1 gingen de ploegen ook de rust in.

BLIJVEN ONTWIKKELEN In de tweede helft dicteerde VRC weer het tempo en dat resulteerde na verschillende goede kansen in een mooi doelpunt van de geel-blauwen. Daan Olde scoorde heel erg mooi na een goede lage strakke voorzet van Mick Bomers. De goed spelende Olde kwam voor de keeper te staan en scoorde beheerst.

In het resterende minuten van de wedstrijd kwam VRC nauwelijks meer in de problemen. Doordat de tegenstander niet wilde verliezen probeerden ze de aanval te zoeken al resulteerde het niet meer voor gevaarlijke situaties voor de goal van keeper Max Kok.

Voorafgaand aan de wedstrijd had de ploeg samen afgesproken dat het balletje sneller en vaker moest rollen en dat de duels harder in gegaan moesten worden. Ten Have zag dat zijn team dat de hele wedstrijd volhield. ,,We hebben gister de wedstrijd bepaald en op de top van onze kunnen gespeeld. De ambitieuze jongens willen zich ook meten op dit niveau en daar zijn ze in geslaagd’’, geeft de coach aan die benadrukt dat de overwinning een super goed gevoel geeft voor de komende wedstrijd tegen hekkensluiter Delta Sports.

Ten Have kijkt uit naar de wedstrijd, maar is ook waakzaam. ,,We spelen goed tegen tegenstanders die zelf ook het spel willen maken, ons ontwikkelpunt zit in de wedstrijden tegen de teams die lager staan. Dan moeten we ook domineren. Het gaat zaterdag een lastige pot worden, waar we ons goed op moeten voorbereiden. We zullen niet zomaar winnen tegen Delta Sports’’, sluit ten Have af.