Afbeelding
GVVV

GVVV versterkt zich per direct met middenvelder met profverleden

Voetbal

VEENENDAAL GVVV heeft zich voor de komende anderhalf jaar verzekerd van de kwaliteiten van Jonathan Vergara Berrio. De 23-jarige middenvelder is per direct speelgerechtigd voor de ploeg van trainer Gery Vink.

Door het aantrekken van Jonathan Vergara Berrio heeft GVVV de beschikking gekregen over een getalenteerde middenvelder. De 23-jarige Vergara Berrio trainde in de voorbereiding op dit seizoen al mee met de ploeg van trainer Gery Vink en maakte ook zijn opwachting in de oefenwedstrijd tegen Gemert.

De ambitieuze aanvallende middenvelder koos voor ontwikkelingsmogelijkheden in het buitenland en ging daarom niet in op de wens van GVVV om een contract te tekenen in de blauwe hoofdmacht. De technische commissie behield contact met de speler en slaagde er nu alsnog in om Vergara Berrio toe te voegen aan de selectie, waar hij morgenavond direct aansluit bij de trainingen van het eerste elftal.

Jonathan Vergara Berrio speelde sinds zijn jeugd in geboorteplaats Doetinchem. Eerst bij de amateurs van VIOD, voordat De Graafschap hem als pupil scoutte. In de opleiding van de Superboeren maakte de middenvelder indruk en schopte hij het tot het eerste elftal, waarvoor hij veertien competitiewedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie speelde. Na twaalf seizoenen koos hij afgelopen zomer voor een nieuw avontuur.

Technisch manager Rob de Boer is blij dat hij Vergara Berrio alsnog heeft weten in te lijven: ,,Jonathan Vergara Berrio is een goede linkspoot. Nadat Danny de Leeuw had aangegeven te vertrekken, hebben we gelijk weer contact gezocht met hem. In de zomer wilden wij hem al binden, maar dat ging toen niet. Nu lukte het wel om Jonathan direct vast te leggen.”

De middenvelder is voor anderhalf jaar vastgelegd. Een bewuste keuze om hem nu al te strikken. ,,Jonathan is een zeer welkome versterking voor ons. Nu, gezien de grootte van de groep en enkele blessures. Als we hadden gewacht tot volgend seizoen, waren er meer kapers op de kust geweest. Daarom hebben wij hem per direct tot juni 2024 gebonden. Wij zijn zeer content met zijn komst.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Kampioene Rachel Ebben laat het weer zien: ‘Ik had rust en controle in de partij’ 5 uur geleden
Afbeelding
Strijdbare Goené op WTCS Finale Abu Dhabi: ‘Ik heb echt alles eruit gehaald wat erin zat’ 5 uur geleden
Afbeelding
De trein van De Merino’s komt op gang 6 uur geleden
Afbeelding
SKF-tafeltennissers laten het tegen onderste ploegen liggen 6 uur geleden
Afbeelding
Knappe zege GVVV bij Rijnvogels 6 uur geleden
Afbeelding
DOVO wint en tankt vertrouwen 7 uur geleden
Afbeelding
Veenendaal staat derde na verdiende zege 8 uur geleden