Afbeelding
GVVV

GVVV versterkt zich per direct met middenvelder met profverleden

Voetbal

VEENENDAAL GVVV heeft zich voor de komende anderhalf jaar verzekerd van de kwaliteiten van Jonathan Vergara Berrio. De 23-jarige middenvelder is per direct speelgerechtigd voor de ploeg van trainer Gery Vink.

Door het aantrekken van Jonathan Vergara Berrio heeft GVVV de beschikking gekregen over een getalenteerde middenvelder. De 23-jarige Vergara Berrio trainde in de voorbereiding op dit seizoen al mee met de ploeg van trainer Gery Vink en maakte ook zijn opwachting in de oefenwedstrijd tegen Gemert.

De ambitieuze aanvallende middenvelder koos voor ontwikkelingsmogelijkheden in het buitenland en ging daarom niet in op de wens van GVVV om een contract te tekenen in de blauwe hoofdmacht. De technische commissie behield contact met de speler en slaagde er nu alsnog in om Vergara Berrio toe te voegen aan de selectie, waar hij morgenavond direct aansluit bij de trainingen van het eerste elftal.

Jonathan Vergara Berrio speelde sinds zijn jeugd in geboorteplaats Doetinchem. Eerst bij de amateurs van VIOD, voordat De Graafschap hem als pupil scoutte. In de opleiding van de Superboeren maakte de middenvelder indruk en schopte hij het tot het eerste elftal, waarvoor hij veertien competitiewedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie speelde. Na twaalf seizoenen koos hij afgelopen zomer voor een nieuw avontuur.

Technisch manager Rob de Boer is blij dat hij Vergara Berrio alsnog heeft weten in te lijven: ,,Jonathan Vergara Berrio is een goede linkspoot. Nadat Danny de Leeuw had aangegeven te vertrekken, hebben we gelijk weer contact gezocht met hem. In de zomer wilden wij hem al binden, maar dat ging toen niet. Nu lukte het wel om Jonathan direct vast te leggen.”

De middenvelder is voor anderhalf jaar vastgelegd. Een bewuste keuze om hem nu al te strikken. ,,Jonathan is een zeer welkome versterking voor ons. Nu, gezien de grootte van de groep en enkele blessures. Als we hadden gewacht tot volgend seizoen, waren er meer kapers op de kust geweest. Daarom hebben wij hem per direct tot juni 2024 gebonden. Wij zijn zeer content met zijn komst.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
De Merino's huldigt jubilarissen 9 uur geleden
Afbeelding
Warmrijden voor Veenendaal-Veenendaal: win jij een prijs in onze fotowedstrijd? 13 uur geleden
Afbeelding
Zeven leden DOVO benoemd tot lid van verdienste 15 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 5 16 uur geleden
Afbeelding
Geweldige Europese prestaties voor Ebben en Wilschut: 'Het is heel fijn dat het harde werken beloond wordt' 2 feb, 12:03
Afbeelding
GVVV haalt opnieuw verdediger van IJsselmeervogels 2 feb, 11:15
Afbeelding
GVVV haalt ervaren verdediger van IJsselmeervogels 2 feb, 08:29