Vlaggen op een auto voor het Nederlands elftal.
Vlaggen op een auto voor het Nederlands elftal. Rinus van Denderen

Eerder druk op de weg door WK-wedstrijden Nederlands elftal

Voetbal

REGIO (ANP) De WK-wedstrijden van het Nederlands elftal zorgen de komende week waarschijnlijk voor een vroegere avondspits. De aftrap vandaag van de wedstrijd van Nederland tegen Senegal is om 17.00 uur, normaal gesproken midden in de avondspits. Rijkswaterstaat Verkeersinformatie verwacht dat het daarom al vroeger dan anders druk wordt op de weg door mensen die thuis of elders de wedstrijd willen kijken. De eerste files zullen vanaf 15.00 uur ontstaan, aldus de dienst.

Ook vrijdag, als Nederland om 17.00 uur tegen Ecuador speelt, zullen voetballiefhebbers die op pad gaan waarschijnlijk eerder zorgen voor extra drukte op de weg. Vanaf 14.00 uur voorziet Rijkswaterstaat Verkeersinformatie vertragingen, de grootste drukte wordt verwacht tussen 15.30 en 16.30 uur. De laatste weken stond er op vrijdag vaak zo’n 300 kilometer file, met de piek tussen 16.00 en 17.00 uur.

De laatste groepswedstrijd speelt het Nederlands elftal dinsdag 29 november tegen Qatar. Dinsdag en donderdag zijn de dagen dat het het drukst is op de weg. Rond 17.30 uur staat er doorgaans rond de 400 kilometer file, afgelopen week meldde de verkeersdienst ‘uitschieters’ van 550 kilometer file of meer. De wedstrijd begint om 16.00 uur, de eerste files kunnen vanaf 14.00 uur ontstaan. Het is voor het eerst dat het WK voetbal in de winter is. Dan is het drukker op de weg, zijn de weersomstandigheden slechter en is het vroeger donker. ,,Allemaal factoren die van invloed zijn op het verkeer”, aldus Rijkswaterstaat.

advertentie
advertentie
Afbeelding
De Merino's huldigt jubilarissen 8 uur geleden
Afbeelding
Warmrijden voor Veenendaal-Veenendaal: win jij een prijs in onze fotowedstrijd? 11 uur geleden
Afbeelding
Zeven leden DOVO benoemd tot lid van verdienste 14 uur geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 5 15 uur geleden
Afbeelding
Geweldige Europese prestaties voor Ebben en Wilschut: 'Het is heel fijn dat het harde werken beloond wordt' 2 feb, 12:03
Afbeelding
GVVV haalt opnieuw verdediger van IJsselmeervogels 2 feb, 11:15
Afbeelding
GVVV haalt ervaren verdediger van IJsselmeervogels 2 feb, 08:29