Archieffoto
Archieffoto Rinus van Denderen

Vervelende middag voor DOVO: ‘We hebben voldoende huiswerk’

VEENENDAAL Na de 1-4 nederlaag van vorige week tegen Sportlust’46 ging DOVO ook vandaag met ruime cijfers onderuit. Het team van coach Florian Wolf verloor vandaag wederom met 4-1, ditmaal tegen VVOG uit Harderwijk. Uitgerekend ex-GVVV’er Jeremy de Graaf was de grote man bij VVOG met een hattrick. Coach Florian Wolf gaf na eerdere overwinningen al aan dat er bonuspunten waren behaald. Dat DOVO niet in de beste fase van het seizoen zit, betekend dan ook niet dat er paniek is volgens Wolf.

De rood-witten begonnen nog voortvarend aan de wedstrijd door een vroeg doelpunt van Guido van Dijk na twee minuten. Na de openingstreffer herpakte VVOG zich al snel. Het stond na twaalf minuten al 2-1 voor de thuisploeg door twee gescoorde penalty’s van de Graaf. De aanvaller zorgde na een half uur spelen voor een loepzuivere hattrick door de 3-1 te maken.

in de 37e minuut greep DOVO-trainer Florian Wolf in door Nick Hak te brengen voor Hicham Haouat. Het team ging met dezelfde stand de rust in. Na de rust had DOVO recht op de aansluitingstreffer maar kreeg het niet wat het verdiende. Dat de 4-1 ook nog viel, veranderde niet hoe coach Wolf terugkijkt op de wedstrijd. ,,We zijn goed aan de wedstrijd begonnen met constante druk aan de bal en komen goed voor op 0-1 maar we geven twee penalty’s weg die uit overtredingen in de hoek van het strafschopgebied komen. Het waren niet eens kansen op een schot dus dat is frustrerend. Dan verandert de wedstrijd in vijf minuten en wordt het een moeilijk verhaal.’’

VEEL MOGELIJKHEDEN EN VEEL TEGENDOELPUNTEN Het is de afgelopen weken een repeterend verhaal voor de rood-witten. De tegendoelpunten vallen te gemakkelijk en op aanvallend gebied lukt het vaak net niet in de eindfase. Wolf ziet dat ook zo. ,,We zijn vandaag veel in hun 16 geweest en er kwamen onder andere grote kansen uit voor Max (Den Boers) en Oktay (Öztürk). Na rust hebben we continu druk gehad op hun en dat liep goed. We waren gevaarlijk en hebben voldoende kansen gehad. We mogen niet klagen over de eindfase maar de tegengoals vallen te makkelijk. Vandaag verpesten we het zelf, we moeten het in een rap tempo beter doen, er is dus voldoende huiswerk’’, aldus de coach die ook nog een doelpunt afgekeurd zag worden door buitenspel.

KOMENDE PERIODE Volgende week wacht de wedstrijd tegen ASWH, de nummer 15 op de ranglijst. DOVO staat momenteel zevende, de coach heeft nog veel vertrouwen in zijn team. ,,Er is geen paniek, het seizoen is nog heel erg lang maar in de wedstrijden voor de winterstop moeten we wel weer punten halen. De realiteit is dat we hoger stonden dan verwacht en dat we meer doelpunten moeten maken en minder tegengoals moeten krijgen’’, sluit de coach af die na de eerdere overwinningen en het periodekampioenschap ook al meermaals aangaf dat het bonuspunten waren voor zijn ploeg.

Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp toont herstel in Madrid 17 uur geleden
Van Gent Finaleweken: VZC sluit seizoen bijna perfect af; 'Ik ben zeker trots op de mannen' 22 uur geleden
Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 23 apr, 17:36
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 23 apr, 12:26
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 23 apr, 10:00
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 23 apr, 09:02
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 22 apr, 20:28