Guido de Boer

De Merino’s is op dreef: 11 doelpunten in twee wedstrijden

VEENENDAAL De trein heeft eindelijk het station verlaten bij De Merino’s. Na de tweede winst op rij, met 11 doelpunten op het scorebord, mag gerust gezegd worden dat de Veense ploeg de smaak te pakken heeft. Vandaag speelde De Merino’s een uitwedstrijd tegen OVC’85 en won het met 0-5. Hiermee nemen de Veenendalers een tiende positie in op de ranglijst: ,,We hebben een proces in gang gezet dat zich nu uitbetaalt in punten’’, aldus assistent trainer Ryan Holman.

door Siem van Eck

,,We kwamen net als vorige week goed uit de startblokken. We maakten na vijf minuten het eerste doelpunt met Quincy Arends. Als we in de eerste helft wat zorgvuldiger omgingen met de kansen stonden we in de rust al met 0-6 voor.” Nu was het ‘slechts 0-4 door drie goals van Quincy Arends en één van Aron de Koning.

,,Dat typeerde wel de eerste helft. OVC kreeg twee vrije trappen in de buurt van de zestien, maar meer kansen hebben ze niet gekregen. De tweede helft scoorden we nog eenmaal, via Julian Heijmans, maar hebben we vooral spelers de minuten speeltijd gegeven. Zoals Vincent van de Weerdhof die lange tijd geblesseerd was.’’

,,Ik sta nu voor de derde week voor de groep en ik heb altijd gezegd zodra het eerste doelpunt valt krijgen wij het vertrouwen. Dat gebeurde nu tweemaal achter elkaar. Daarnaast hebben we een betere visie op wat voor manier we de tegenstanders aan kunnen pakken.’’

Paul Oostermeijer kiest voor langer verblijf bij DOVO 42 minuten geleden
Wisselend succes voor eredivisie turnsters in Den Haag 5 uur geleden
Veenendaals succes tijdens NK turnen in Den Haag 8 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 17 9 uur geleden
Oussama el Azzouzi's 0-1 in de maak.
Oussama el Azzouzi scoort met fantastische omhaal voor Bologna tegen AS Roma 21 uur geleden
Jan van Willige.
Van Gent Finaleweken: keeper Jan van Willige verlaat GVVV ondanks eerdere verlenging toch 22 uur geleden
Van Gent Finaleweken: Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl (video) gisteren