Feest op het Panhuis.
Feest op het Panhuis. Rinus van Denderen

Feest op het Panhuis, DOVO is periodekampioen: ‘Dit is wel heel bijzonder en mooi’

Voetbal

VEENENDAAL DOVO heeft vanmiddag hele goede zaken gedaan in de thuiswedstrijd tegen de nummer twee op de ranglijst, SteDoCo. De rood-witten die als nummer drie aan de wedstrijd begonnen, wonnen met 2-1 door doelpunten van Oktay Öztürk en Nick Hak. Door het verlies van buurman GVVV, uit bij Volendam mag DOVO zich periodekampioen noemen. Voor doelman en captain Jeroen Vrolijk is het heel bijzonder. ,,Als je kijkt waar we vorig jaar stonden, dan kunnen we trots zijn op wat we hebben neergezet’’, aldus de vrolijke keeper.

door Job Boers

De ploeg van Florian Wolf moest zich revancheren na de 6-0 nederlaag tegen Hoek en begon met vier andere namen aan de aftrap. Yannick Zeeman, Max den Boer en Nick Hak stonden niet in de basis evenals de geblesseerde Lars Rebergen. Voor hen stonden Dennis Hettinga, Tom van der Neut, Lulinho Martins en Oktay Öztürk er in.

FEL BEGIN De Veenendalers begonnen de wedstrijd met een positief gevoel na de verlengde contracten van coach Wolf, assistent-trainer Ben Schinkel en topscorer Guido van Dijk, die tot nu toe zes doelpunten maakte in de derde divisie. Met een gezonde strijdlust begon de ploeg aan de wedstrijd en speelde het met een duidelijk plan. ,,In de eerste helft creëerden we allebei weinig kansen al was het natuurlijk wel duidelijk dat beide teams graag wilden winnen. Wij hadden iets goed te maken en daardoor speelden we heel gedisciplineerd en wisten we hoe we te werk moesten gaan. Dat werkte grotendeels vrij aardig. Ondanks het niet heel veel grote kansen opleverde kwamen we er in de eerste helft wel een aantal keer goed voetballend eruit’’, aldus de keeper.

Vanaf minuut dertig kreeg SteDoCo het iets meer op de rit en kregen ze drie kansen die ze niet maakten. DOVO werd weer wakker en kwam vlak voor rust op voorsprong door een kopbal van Oktay Öztürk. ,,We moesten de balans vinden in blijven voetballen maar ook in het gebruiken van de snelheid van Lio (Lulinho Martins), doordat we dat goed deden, scoorden we uiteindelijk.’’

BEIDE TEAMS WILLEN GRAAG WINNEN Het was wederom DOVO dat fel begon na het rustsignaal al waren de bezoekers ditmaal beter voorbereid. Beide teams gingen fel de duels in, het was duidelijk dat beide teams wilden winnen. Nadat de bezoekers op de lat kopten, scoorden ze dertig minuten na rust en stond er weer een gelijke stand op het scorebord. ,,In de tweede helft drukten zij meer, ook omdat wij te vaak de lange bal gebruikten en vergaten te voetballen. Er kwamen grotere ruimtes en ze konden de tweede bal oppakken maar deden er te weinig mee.’’

PERIODETITEL Tien minuten voor tijd scoorde Nick Hak die met links door de benen van de keeper schoot. In de slotfase kregen de bezoekers nog een grote schietkans maar het mocht niet meer baten. Door de overwinning was het feest op het Panhuis vanwege het behalen van de periodetitel. ,,Dit maakt het extra mooi, we spelen een topwedstrijd waarin we het goed dicht houden, karakter tonen en uiteindelijk met een schitterend resultaat staan’’, jubelt de captain.

DOVO hoefde aan het begin van het seizoen, mede door vorig jaar, niet na te denken over een eventuele periodetitel. ,,Het is onwijs mooi dat we nu hier staan maar we moeten ook met beide benen op de grond blijven staan. We hebben vorig jaar een goede slotfase van het seizoen gekend en we hebben die lijn doorgetrokken. Dit is enorm genieten maar we moeten niet vergeten waar we vandaan komen’’, sluit de realistische captain af.

Dat DOVO zich herpakt heeft na de 6-0 blamage van twee weken geleden tegen Hoek is zacht uitgedrukt. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen degradatiekandidaat Sparta Nijkerk op het programma voor de rood-witte koploper.