Afbeelding
Henk Hutten

Veenendaal is zoekende en verliest in Helmond

Voetbal

VEENENDAAL Met een volle bus vertrokken de mannen van vv Veenendaal richting Helmond. In de uitwedstrijd tegen SV De Braak waren de supporters uitgenodigd om mee te reizen met het eerste. Veel geluk bracht het niet met zich mee, de Veenendalers verloren met 3-2: ,,Er zaten te veel jongens niet in de wedstrijd en daar zullen we aan moeten werken’’, aldus trainer Tom Gesgarz.

door Siem van Eck 

,,Ik vond dat we de eerste vijftien minuten goed begonnen en een hoop kansen creëerden. Alleen daarna waren we een beetje zoekende naar welk spel we wilden gaan spelen. Dus volop druk zetten of iets inzakken. En in die fase scoorden zij twee keer door fouten van onze kant. We maakten daar de verkeerde keuzes in balbezit en zij straften dat gewoon heel goed af. De spits van De Braak heeft drie keer gescoord deze wedstrijd. In de tweede helft begonnen zij met tien man door twee gele kaarten uit de eerste helft. We hebben daar ook wat dingen omgezet en we zochten naar een tactisch plan. Alleen nog geen vijf minuten na rust kregen we een diepe bal om onze oren en scoorden ze de 3-0. Dat heeft ons eigenlijk genekt. Uiteindelijk kwamen we door een aantal wissels weer goed in de wedstrijd. En kwamen we met Honori Bambi en Elco van der Klift op 3-2. Het lukte ons alleen net niet om die 3-3 te maken, al was dat dik verdiend geweest.’’

,,Ik moet zeggen dat De Braak ook een sterk elftal heeft. Met veel slimme en ervaren spelers. Zij hebben het even goed gedaan, al hebben ze in de tweede helft achter ons aangelopen’’, eindigt Gesgarz. 

advertentie
advertentie
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 3 uur geleden
Afbeelding
Johan Blad stopt als bestuurslid DOVO 16 uur geleden
Afbeelding
Lucas Goené loopt leerzame NK Cross: ‘Het was me een wedstrijdje wel’ 18 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 18 uur geleden
Afbeelding
Schoofs en Visscher komen elkaar niet tegen in finale Kyotec Open 19 uur geleden
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 22 uur geleden
Afbeelding
The Dance Center behaalt mooie resultaten op tweede wedstrijd: ‘We zijn super trots’ gisteren