Afbeelding
Job Boers

VRC wint bekerwedstrijd met 2-1 van eersteklasser De Meer

Voetbal

VEENENDAAL VRC speelde vandaag haar derde bekerwedstrijd. Thuis tegen de Meer werd er met 2-1 gewonnen door doelpunten van Sam Schoeman en Robin Segers.

Door Job Boers

Volgens coach Niels ten Have speelde zijn elftal geen goede eerste helft. We hadden in balbezit veel slordigheden waardoor we te vaak onnodig balverlies leden. Juist doordat we vrij snel de bal kwijt waren, zette de Meer ons onder druk en dat was de aanleiding voor de 0-1,’’ aldus ten Have.

VRC kwam in de 18e minuut op een 0-1 achterstand maar herpakte zich in de tweede helft van de slechte eerste helft. ,,In de rust hebben we met de jongens besproken waar we tegen aanliepen, hebben we de oplossingen bedacht en de afspraken nogmaals doorgenomen. Ik vond dat we de tweede helft vervolgens goed hebben gespeeld met als resultaat de 1-1 waar Mitch van den Berg hoger sprong dan de keeper, de bal kopte en Sam Schoeman kon scoren’’, geeft de coach aan.

In de slotfase kwam VRC door een benutte penalty van Robin Segers op 2-1 voorsprong waarna de ploeg zich naar de overwinning knokte. ,,Robin schoot de penalty overtuigend binnen en slotfase werd niet meer spannend. Het is vervolgens fijn om de wedstrijd te winnen, door te gaan en als eerste te eindigen maar het spel moet echt beter. We hebben geen grote kansen gehad in de hele wedstrijd dus dat moet beter’’, geeft de kritische ten Have aan.

Door de overwinning is VRC met 7 punten uit 3 wedstrijden groepswinnaar van de poule en gaat het door in de beker. Volgende week speelt VRC haar eerste competitie wedstrijd, uit tegen OVC’85 in Oosterbeek.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 2 uur geleden
Afbeelding
Johan Blad stopt als bestuurslid DOVO 16 uur geleden
Afbeelding
Lucas Goené loopt leerzame NK Cross: ‘Het was me een wedstrijdje wel’ 18 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 18 uur geleden
Afbeelding
Schoofs en Visscher komen elkaar niet tegen in finale Kyotec Open 19 uur geleden
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 22 uur geleden
Afbeelding
The Dance Center behaalt mooie resultaten op tweede wedstrijd: ‘We zijn super trots’ gisteren