Quincy Veenhof viert zijn treffer in de oefenwedstrijd met De Treffers.
Quincy Veenhof viert zijn treffer in de oefenwedstrijd met De Treffers. Stefan Koops

GVVV-speler Quincy Veenhof kan niet wachten om te beginnen

Voetbal

VEENENDAAL Voor GVVV begint komende zaterdag de competitie in de derde divisie met een thuisduel tegen Ter Leede. Natuurlijk willen de Veenendalers zo snel mogelijk terug naar de tweede divisie. Dat aanwinst Quincy Veenhof daar zijn bijdrage aan kan leveren liet hij al zien in de eerste oefenwedstrijden, waarin hij onder meer twee keer scoorde. ,,Ja, doordat we vrij dominant spelen kom ik juist goed tot mijn recht met mijn aanvallende impulsen’’, aldus de lange middenvelder.

door Job Boers

Quincy Veenhof wist al aan het begin van het jaar waar hij dit seizoen zou spelen. In februari 2022 was het al duidelijk dat Veenhof de eerste versterking van GVVV zou worden voor dit seizoen. De 23-jarige Edenaar doorliep de jeugdopleiding van Bennekom en brak bij de eersteklasser door in de hoofdmacht. De aanvallende middenvelder maakte vervolgens de overstap naar IJsselmeervogels om in de zomer van 2020 naar DVS’33 te verkassen.

De Edenaar studeert ICT in Utrecht, hij oriënteert zich op de security kant. De aanvallende middenvelder kan al een beetje programmeren maar hij moet zich hier nog verder in ontwikkelen. De motivatie van Veenhof om met zijn studie iets moois neer te zetten typeert hem. ,,Ik denk dat het altijd belangrijk is om jezelf te ontwikkelen en dat komt ook zeker terug op voetbalgebied waar ik altijd stappen omhoog wil zetten’’, vertelt de zelfbewuste middenvelder.

HAALAND Veenhof was vroeger fan van de Colombiaanse voetballer James Rodriquez die bij Real Madrid heeft gespeeld. Tegenwoordig krijgt hij regelmatig te horen dat hij vanwege zijn uiterlijk en vanwege zijn manier van lopen op Manchester City-speler Erling Haaland lijkt. ,,Ik wil me absoluut niet met hen vergelijken maar ik ben wel benieuwd waar mijn plafond ligt. Ja, dan moet ik altijd mijn best doen, luisteren naar de trainers en zo fit mogelijk zijn.”

(de tekst gaat onder de foto verder)


Technisch hoogstandje van Veenhof in de wedstrijd tegen De Treffers. - Stefan Koops

DUIDELIJKHEID Veenhof is maar acht dagen op vakantie geweest naar Mallorca met zijn vriendin die in Zwolle woont, hij is dan ook topfit momenteel. Dat de 1,95m lange Veenhof bij het tekenen van zijn eenjarig contract bij GVVV nog niet wist in welke divisie hij kwam te spelen maakte hem gezien de professionaliteit van de club ook minder uit. ,,Ik heb zo vroeg bij GVVV getekend omdat ik na een oefenwedstrijd al het eerste contact had met de GVVV-leiding. Ik hou van duidelijkheid en het gevoel was goed, dat was erg belangrijk voor mij.”

Ik voel me op mijn plek bij GVVV en dat wil ik ook graag op het veld laten zien

Veenhof was blij dat hij ondanks meerdere telefoontjes en aanbiedingen snel de keuze kon maken voor GVVV. ,,Aangezien ik in Ede woon kende ik de club natuurlijk al wel aardig en ik hoorde zo vaak goede verhalen over alles wat hier gebeurt, dat ik het zelf ook wilde mee maken. Naast dat het publiek onwijs mee leeft op het Panhuis zijn hier eigenlijk alle randvoorwaarden aanwezig om mezelf verder te kunnen ontwikkelen.” 

De rol van trainer Gery Vink is hierin ook belangrijk, vervolgt hij. ,,Ik was inderdaad benieuwd naar de trainer hoe hij me beter kon maken. Tot nu toe heb ik daar een heel goed gevoel over.’’

VERTROUWEN OM TE PRESTEREN Ondanks dat Veenhof buiten het veld niet zo snel de aandacht opeist, is dit op het veld wel anders waar hij wil strooien met assists en doelpunten. Met het spel dat Veenhof graag speelt past hij dan ook goed bij GVVV. ,,Ik ben in de voorbereiding ook als spits gebruikt, het is leuk om te scoren maar het belangrijkste is om mijn bijdrage op verschillende manieren te leveren en met ons dominante spel kunnen we in deze competitie veel laten zien.’’

Volgens de jongeling is het dan ook fijn dat de trainer en de spelers hem het vertrouwen geven. ,,Ik moet altijd even wennen als ik ergens nieuw ben en juist door het goede contact met iedereen binnen de club voel ik me hier op mijn plek, waardoor ik dit ook op het veld kan laten zien.’’

advertentie
advertentie
Afbeelding
Van de Zandschulp doet mee aan NK tennis 15 minuten geleden
Afbeelding
Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 48 4 uur geleden
Afbeelding
Johan Blad stopt als bestuurslid DOVO 17 uur geleden
Afbeelding
Lucas Goené loopt leerzame NK Cross: ‘Het was me een wedstrijdje wel’ 19 uur geleden
Afbeelding
Bekijk alle uitslagen in het scorebord van RegiosportVeenendaal.nl 19 uur geleden
Afbeelding
Schoofs en Visscher komen elkaar niet tegen in finale Kyotec Open 20 uur geleden
Afbeelding
Autobedrijf Braber topscorersklassement Veenendaal 23 uur geleden