Afbeelding
Wil Oudshoorn

Van Gent Finaleweken: Streep door beslissingswedstrijd; ZVC uitgeroepen tot kampioen

Voetbal

VEENENDAAL Een enorme anticlimax in de spannende titelstrijd van de topklasse A zaalvoetbal. ZVC Veenendaal en VIOS’79 zouden vanavond in een beslissingswedstrijd gaan uitmaken wie zich kampioen mocht noemen. Zou, want de wedstrijd gaat niet door. VIOS’79 kan geen team op de been brengen. Het heeft zich teruggetrokken en wordt daardoor als verliezer aangewezen. En ZVC dus als winnaar. Beide ploegen hadden zich eerder al verzekerd van promotie naar de eerste divisie.

ZVC-speler Mohammed Issaoui: ,,Jammer dat we niet kunnen voetballen. Ik denk dat we gebrand waren om ze kapot te spelen en het dan uitgebreid te vieren. Dat vieren zullen we vanavond ook wel gaan doen hoor, maar het is toch anders.”

GOED OP DE HOOGTE De zaalvoetballers uit Veenendaal en Warmenhuizen eindigden vorige week samen bovenaan in de reguliere competitie van de topklasse A. De laatste wedstrijden had VIOS nog aan het doelsaldo gewerkt en het onderling resultaat was in het voordeel van VIOS. Op de sociale media-kanalen van VIOS was al te lezen dat zij na de laatste wedstrijd het kampioenschap al gevierd hadden. ZVC heeft echter in Eddy Schoeman een teammanager die de reglementen goed gelezen had en wist dat er bij een gelijke stand een beslissingswedstrijd op neutraal gebied gespeeld zou worden.

ZVC was na de laatste wedstrijd vol vertrouwen voor het beslissingsduel. Na twee nederlagen tegen VIOS in de competitie waren de Veenendalers gebrand op revanche en wilden ze die kers op de taart, het kampioenschap. Voorzitter Arie Struijk had de bussen al geregeld. Het zou een onvergetelijke avond worden. Maar vandaag kwam het mailtje van de KNVB. VIOS’79 kon geen representatief elftal op de been brengen en zou niet op komen dagen. Dit betekent dat ZVC reglementair gewonnen heeft en dus kampioen van de topklasse A is.

BELANGRIJKE ROL ,,Natuurlijk is dat mooi, maar wel op een manier die niet de voorkeur heeft”, zegt coach Hicham Saidi van ZVC. ,,Als sportman wil je het op het veld laten zien. De beschikbaarheid van de spelers heeft dit seizoen een hele grote en belangrijke rol gespeeld. Dit zal volgend seizoen in de eerste divisie nog belangrijker zijn: een stabiele opkomst en beschikbaarheid van spelers. Wij hadden voor vanavond een goede selectie. Ik had er veel vertrouwen in. Je merkte ook dat de spelers wat wilde laten zien. Dit zijn de mooiste wedstrijden. Ik ben trots op de club en de spelers. Het kampioenschap hebben we verdiend. We hebben Veenendaal op de kaart gezet. Maar zoals Cruijff al gezegd heeft. Ieder nadeel heeft zijn voordeel: Gelukkig hoeven we niet te reizen.”

SCHAAL Ondanks dat de wedstrijd niet doorgaat, wil de KNVB vanavond nog wel de officiële kampioensschaal en de medailles uitreiken aan ZVC Veenendaal. Dat zal gebeuren in Sporthal Oost, de vaste speellocatie van ZVC.

advertentie
Afbeelding
Botic van de Zandschulp in drie sets onderuit tegen Nadal 5 uur geleden
Afbeelding
Mitchell Vink boekt winst in Wielerronde Scherpenzeel 12 uur geleden
Afbeelding
Marjolein en Thom Delno winnen clubkampioenschappen VZC 19 uur geleden
Afbeelding
Van de Zandschulp naar vierde ronde op Wimbledon 2 jul, 16:17
Afbeelding
Van de Zandschulp wil voorbeeld Van Rijthoven volgen op Wimbledon 2 jul, 08:35
Afbeelding
Van de Zandschulp verliest in vijf sets in dubbelspel Wimbledon 1 jul, 18:33
Afbeelding
Van de Zandschulp zaterdag tweede wedstrijd op baan 2 Wimbledon 1 jul, 17:50