Joshua Patrick scoorde maar liefst drie keer
Joshua Patrick scoorde maar liefst drie keer @tedxmedia

Van Gent Finaleweken: GVVV wint in Haaksbergen: ‘Wat een ontlading’

VEENENDAAL In een zware uitwedstrijd tegen HSC in de halve finale van de nacompetitie is het GVVV gelukt de winnende reeks door te zetten. Waar het met de rust nog met 1-0 achterstond was het Joshua Patrick dat het tij deed keren. Hij scoorde driemaal.

door Siem van Eck

De Blauwen begonnen aan een moeizame wedstrijd. Het wist weinig te creëren en kon de slordigheid van HSC niet gemakkelijk afstraffen. Ook GVVV was niet op het scherpst en leed meerdere malen slordig balverlies op het middenveld. In de 38e minuut is daar dan toch de ploeg uit Haaksbergen. Uit een standaardisatie kan Kars Wierz van HSC de bal binnen koppen.

Na de rust leek er een ander team op het veld te staan. Het was Byron Burgering dat de aanzet maakte tot een actie aan de linkerkant. Joshua Patrick liep zich vrij in het zestienmetergebied en na een lange bal over de verdediging schoot hij de bal in de verre hoek. Patrick was duidelijk niet tevreden met één doelpunt en zette zijn ploeg een paar minuten later op voorsprong.

Het was een grote ontlading na zo’n klote seizoen

Het spel van GVVV kreeg een boost en in de 77e minuut was daar de verlossende 1-3:,,Ik ben er heel blij mee!’’, vertelt de doelpuntenmaker. ,,Het was een grote ontlading na zo’n klote seizoen, om het dan maar op zijn Amsterdams te zeggen. Het is gek, ik heb altijd het vertrouwen gekregen van de club en van mijn medespelers ondanks dat ik geen rendement had. Het voelt goed om dat vertrouwen nu terug te betalen in goals. Ik heb nooit moeite gehad om mezelf te motiveren, dat zit niet in mijn aard. Toch is het wel zo dat het als aanvaller aan je gaat knagen. Ik ging te veel nadenken als ik in scoringspositie kwam. Ik heb nu het advies opgevolgd van de trainer en van Adham el Idrissi. Zij zeiden tegen mij dat ik gewoon moest uithalen als ik voor de goal kwam. En nu gingen ze er gelukkig in. Ik doe altijd mijn best en als ik speel hoop ik van waarde te kunnen zijn. Al is het nu wel heel arrogant om te zeggen dat ik er zaterdag weer een paar ga scoren als je kijkt naar het moeizame seizoen dat ik nu draai.’’

Een aantal corners voor HSC hield de wedstrijd nog even spannend. Het is echter GVVV dat aan het langste eind trok en het zaterdag in eigen huis mag gaan afmaken.