Afbeelding
Jeroen van den Berg

Van Gent Finaleweken: DOVO kruipt door het oog van de naald: ‘We leven nog!’

Voetbal

VEENENDAAL Het was nagelbijten vandaag bij DOVO. In de thuiswedstrijd tegen Staphorst had het opnieuw de taak om te winnen. Vlak voor het laatste fluitsignaal leek een gelijkspel het maximaal haalbare, maar het was Guido van Dijk die DOVO naar de overwinning bracht: ,,We leven nog en hebben nu ons lot in eigen hand’’, aldus trainer Florian Wolf die nog stond te feesten met de selectie.

door Siem van Eck 

,,We hebben in de eerste helft erg goed gespeeld. We kwamen wel 0-1 achter door een standaardsituatie. We voetbalden met de instelling alles of niets om zo tot scoren te komen. De kansenverhouding op het veld lag vier om één in ons voordeel. In de 25e minuut scoorden we dan ook de gelijkmaker met een kopbal van Nick Hak. De energie zat er daarna weer in.” 

,,In de tweede helft hadden we het moeilijk”, vervolgt Wolf. ,,We kregen zware benen en de ploeg had het lastig. Er zaten een aantal jongens tegen kramp aan. Ik heb ook lang gewacht met de wissels om zo nog iets te kunnen forceren. In de laatste twintig minuten bracht ik Guido van Dijk in en in de laatste twee minuten Quincy Arends. Die had zes weken niet getraind, maar hij kon wel iets brengen in de ploeg. Je ziet het resultaat!”

DOVO scoorde in de laatste twintig seconden met een aanval opgezet door Mathijs van Nispen, Lulinho Martins en Quincy Arends. Guido van Dijk stond op de juiste plaats om de bal binnen te schieten. De concurrent VVOG verloor met 3-1 van ACV. DOVO heeft nog drie wedstrijden te spelen en kan nog alle kanten op.

advertentie
Afbeelding
Botic van de Zandschulp in drie sets onderuit tegen Nadal 5 uur geleden
Afbeelding
Mitchell Vink boekt winst in Wielerronde Scherpenzeel 12 uur geleden
Afbeelding
Marjolein en Thom Delno winnen clubkampioenschappen VZC 19 uur geleden
Afbeelding
Van de Zandschulp naar vierde ronde op Wimbledon 2 jul, 16:17
Afbeelding
Van de Zandschulp wil voorbeeld Van Rijthoven volgen op Wimbledon 2 jul, 08:35
Afbeelding
Van de Zandschulp verliest in vijf sets in dubbelspel Wimbledon 1 jul, 18:33
Afbeelding
Van de Zandschulp zaterdag tweede wedstrijd op baan 2 Wimbledon 1 jul, 17:50