Afbeelding
ZVC Veenendaal

Van Gent Finaleweken: ZVC klopt concurrent en kan de titel ruiken

Voetbal

VEENENDAAL De zaalvoetballers van ZVC Veenendaal hebben vrijdagavond zeer goede zaken gedaan. De Veenendalers wonnen de kraker in de topklasse van concurrent Volendam 2 met 5-2, en omdat de andere concurrent VIOS’79 ook verloor kunnen de Veenendalers de titel in de topklasse al ruiken.

Dat Volendam 2 niet zomaar even opzij gezet wordt bewees de uitwedstrijd, toen ZVC tegen de fysiek sterke ploeg met 4-2 onderuit ging zo’n twee maanden geleden. Dat ZVC en Volendam de wedstrijd van nu serieus namen, was wel te zien aan de ruime bezetting op de bank. ZVC begon agressief aan de wedstrijd en wilde gelijk laten merken dat er niets te halen viel in Veenendaal.

ZVC-coach Hicham Saidi: ,,Er was eigenlijk weinig nodig om de jongens op te laden. Een paar kleine aspecten die we anders wilden doen dan in de uitwedstrijd tegen hen. Die zijn goed opgepakt en uitgevoerd. Het verschil hebben we in de eerste tien minuten kunnen maken.”

Dat klopt ook, want al snel stond ZVC door twee doelpunten van Nassim el Ablak en Mourad Marbouh met 3-0 voor. Nassim el Ablak, de man van de wedstrijd: ,,Het ging zoals we het verwacht hadden, as je kijkt naar de selectie, maar als je kijkt naar de vorige wedstrijd, waarin ik jammer genoeg geblesseerd moest toekijken, vond ik ze ook niet zo heel sterk, maar verloren we wel.”

Volendam had dezelfde strategie als in de eerdere ontmoeting. Een lange bal vanuit de keeper naar voren en vandaar uit proberen te verlengen of terug te leggen. ZVC had daar deze keer een goed antwoord op. Nassim el Ablak: ,,Gelukkig kon ik nu belangrijk zijn voor de ploeg. Ik heb een individuele actie als kwaliteit. Of ik kan die maken of de tegenstander gaat met twee man op mij staan, zodat er een ander vrij komt en kan profiteren. Vandaag was dat met twee doelpunten, maar dat hadden er wel wat meer kunnen zijn. De paal stond ook nog wel drie of vier keer in de weg.”

Aan het einde van de eerste helft kwam er nog een onschuldig schot op een arm en dat bood Volendam nog de mogelijkheid om door middel van een penalty op 3-1 te komen. Saidi werd er niet zenuwachtig van: ,,Eigenlijk had ik na de eerste minuten al wel het gevoel dat het goed zal komen. Al is het een ploeg die het hele jaar al bovenin heeft meegedraaid. Alle respect daarvoor dus. Het was even spannend, maar ik had niet het gevoel dat het mis kon gaan.”

In de tweede helft vergrootte Mohammed el Azzouzi de voorsprong tot 4-1 door een geweldige actie en dito afronding. Volendam ging zonder keeper spelen om zo een man meer situatie te creëren. Hier wist Anass Lahnine van te profiteren met de 5-1. In de laatste minuut toen ZVC met drie man speelde, kon Volendam nog iets terug doen en bepaalde de eindstand op 5-2.

Nassim el Ablak: ,,De promotie kan nu dan bijna binnen zijn, daar ga ik niet voor. Ik wil nu het kampioenschap. Dat verdient de ploeg ook.” De grote stap hiertoe zou winst zijn op 27 mei in de uitwedstrijd tegen nummer drie VIOS. Die ploeg verloor vrijdag verrassend en zo staat ZVC weer op pole position voor het kampioenschap met nog drie wedstrijden te gaan. Na 27 mei volgt er 30 mei nog een uitwedstrijd, waarna er op 10 juni de laatste thuiswedstrijd volgt, waarbij het publiek nog een keer kan genieten dit seizoen.