Foto uit archief.
Foto uit archief. Teus Nieboer

Van Gent Finaleweken: ZVC klaart pittige klus en klopt AC Kingdom

Voetbal

VEENENDAAL Vrijdag wachtte de zaalvoetballers van ZVC een pittige klus tegen AC Kingdom. Een traditioneel lastige uitwedstrijd in Amsterdam. AC Kingdom leek in de beginfase van het seizoen lange tijd een grote concurrent te gaan worden in de promotiestrijd, maar haakte verrassend vrij vroeg af. Toch lijken ze tegen met name de bovenste ploegen nog het beste uit zichzelf naar boven willen te halen. De Veenendalers wonnen echter afgetekend met 2-6.

ZVC had de vorige wedstrijd verloren en opnieuw puntverlies betekent dat de opgebouwde voorsprong in een week tijd eigenlijk volledig verdampt is. Sterker nog: Volendam 2 zal dan hoogstwaarschijnlijk de koppositie gaan overnemen, hetzij met een wedstrijd meer. Op de daaropvolgende wedstrijden (Volendam thuis, Vios uit) komt dan eigenlijk onnodig veel druk te liggen en worden cruciaal, zoals dat zo mooi heet.

Dat had ZVC goed begrepen. Met een grote selectie ging ZVC de strijd aan. Coach: Hicham Saidi: ,,Het was een harde wedstrijd, waarin we niets cadeau kregen. Mijn complimenten aan de jongens om hoe ze ons plan uitgevoerd hebben. De tegenstander kon niet in hun spel komen. Dat had echt met ons spel te maken. Daar komt bij dat de scheidsrechter ook goed gefloten heeft. Hij trad goed op tegen het fysieke spel van AC Kingdom.”

DISCIPLINE Nadat AC Kingdom al snel op 1-0 kwam, kantelde Anouar Tmim de wedstrijd met twee treffers. ,,Het was een pittig potje, vooral fysiek met veel overtredingen”, vertelt Tmim. ,,We kwamen ongelukkig achter, vanuit de omschakeling scoorden ze de 1-0. We bleven rustig en lieten de bal lekker gaan. Zo kwamen we ook snel weer op voorsprong. Zij gingen toen steeds harder spelen met veel overtredingen en gezeik richting de scheidsrechter wat leidde tot een paar gele kaarten. We hebben sterk vanuit de organisatie en discipline gespeeld. Keihard gewerkt en vrij weinig weg gegeven.”

Na de twee doelpunten van Tmim liep ZVC voor rust uit naar 1-4 door doelpunten van Anass Lahnine en Mohammed El Azzouzi. Na de rust pakte ook Nassim El Ablak zoals gewoonlijk zijn doelpunt mee en verruimde de marge naar 1-5. AC Kingdom sputterde met de 2-5 nog even tegen, maar Anass Lahine gooide de deur in het slot met de 2-6.

COLLECTIEF Lahnine: ,,We hadden vandaag een grote selectie. Iedereen heeft veel gespeeld en gevochten. We kwamen 1-0 achter, maar daarna hebben we als team volle bak gegeven en hebben snel door gewisseld. Iedereen heeft alles gegeven. Wederom een wedstrijd van het collectief. Weer rustig gebleven en de tegenstander kapot gespeeld met goed voetbal. We weten wat we willen en willen dat de tegenstander ook laten weten.”

,,Ik ben blij met de overwinning”, zegt coach Saidi. ,,De vertoonde inzet en de wil om te winnen. Maar zoals ik al vaker heb gezegd, we hebben nog niks. Volgende week is dé wedstrijd van het seizoen. Het zou mooi zijn als de tribunes vol zitten 13 mei 20.30 in Sporthal Oost tegen concurrent Volendam 2.”

advertentie
advertentie
Archieffoto van vorig jaar.
Van Gent Finaleweken: Vier strafschoppenseries nodig in halve finales schoolvoetbal Veenendaal 9 uur geleden
Van links naar rechts: lid tc Stefan Wildeman, Mitch van den Berg en voorzitter Daan van Kleef.
Van Gent Finaleweken: aanvallende versterking voor VV Veenendaal 11 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Veenendaalse teams naar finales Olympic Moves 14 uur geleden
Arris Haalboom regelt alles rondom de vlaggenparade bij het eerste elftal en de pupil van de dag, maar hij doet nog veel meer bij DOVO.
De Vrijwilliger: Arris Haalboom is van alle markten thuis bij DOVO: 'Ze noemen me hier Manusje van alles' 18 uur geleden
Het cricketteam in India is ontzettend trots op de T-shirts van Triathlon Veenendaal.
Vrijwilligster Margo verrast cricketteam in India met shirts van Triatlon Veenendaal 21 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Sportprogramma RegiosportVeenendaal.nl week 16 22 uur geleden
Afbeelding
Van Gent Finaleweken: Botic van de Zandschulp verliest in München en duikelt uit de top-100 18 apr, 22:23