Afbeelding
ZVC Veenendaal

DOVO en ZVC winnen vierde editie Hatchtech zaalvoetbaltoernooi

Voetbal

VEENENDAAL Na drie keer te moeten overslaan was er vrijdag het vierde Hatchtech jeugdzaalvoetbaltoenooi van ZVC. Er hadden zich clubteams, voetbalscholen en vriendenteams ingeschreven. Het werd een geslaagd toernooi met veel mooie momenten en spannende wedstrijden. De winst was uiteindelijk voor een team van DOVO (O12-O14) en ZVC (O15-O17).

In de morgen waren er poules voor de O12-O14. Jammer genoeg kwam er een team niet opdagen, maar dit werd goed opgevangen met vriendschappelijke wedstrijdjes. Het bleef spannend in de poules. Het enthousiasme werkte aanstekelijk en het publiek ging er achter staan. Dat resulteerde in de twee kruisfinales die gingen tussen DOVO O14-1 (1) en DOVO O14-1 (2) en een team bestaande uit VRC-spelers en een vriendenteam (FC Mario). 

In de ene halve finale was DOVO O14-1 (2) de baas en de andere halve finale was voor FC Mario. De wedstrijd om de derde plaats werd gewonnen door het vriendenteam van VRC en de finale kende in eerste instantie geen winnaar. DOVO O14-1 won uiteindelijk na strafschoppen.

(de tekst gaat onder de foto verder)


DOVO O14-1, winnaars bij de O12-O14. - ZVC Veenendaal

Ondertussen waren de middagteams O15-O17 al binnen komen druppelen. Hier waren ook teams uit Tiel en Wageningen aanwezig. Je kon hier zien dat deze categorie al meer ‘zaalvoetbalmeters’ in de benen had. Hoog tempo, veel technische hoogstandjes, kortom voor het publiek een genot om naar te kijken.

In poule A ging het tussen Voetbalschool de Betuwe en ZVC O17-1. Na de eerste wedstrijd 0-0 gespeeld te hebben, ging het om het doelsaldo. Dit was bij ZVC plus elf en bij de Betuwe plus acht.

In de andere poule bleek al snel dat het vriendenteam FC Pakkies het sterkst was. In de strijd om plek twee in die poule bleef het spannend en werd uiteindelijk Team Vlees, ook een vriendenteam en deelnemers vanaf de eerste editie, tweede. In de eerste halve finale won ZVC O17-1 met 3-0 van Team Vlees en in de tweede halve finale was Voetbalschool de Betuwe te sterk voor de Pakkies. Zo kreeg de 0-0 in de poule een vervolg in de finale. 

(de tekst gaat onder de foto verder)


De medailles voor lagen klaar om uitgereikt te worden. - ZVC Veenendaal

De wedstrijd om plek drie en vier werd gewonnen door de Pakkies. Hierna volgde het sluitstuk van de dag. Een wedstrijd waar alles in zat. Scheidsrechter Massimo Castiglione voelde de wedstrijd goed aan en leidde alles in goede banen. Na een 2-0 voorsprong voor ZVC kwam voetbalschool de Betuwe door een vrije bal nog op 2-1, maar een penalty maakte aan alle onzekerheid een eind en zorgde voor de eindstand van 3-1.

Het ZVC-team onder leiding van Hicham Saidi, bestaande uit Younes Bagdadi, Imran El Hamdaoui, Ayoub Ben Ghemmart, Nathan Faber, Robbin Nieboer, Rayan El Fakiri en Rayan Soussi zal dit kunstje op 29 mei bij de Bordeaux Cup, een internationaal toernooi in Ede, proberen te herhalen.


ZVC O17, de winnaars in de poule O15-O17. - ZVC Veenendaal

Afbeelding
advertentie
Afbeelding
Botic van de Zandschulp in drie sets onderuit tegen Nadal 3 uur geleden
Afbeelding
Mitchell Vink boekt winst in Wielerronde Scherpenzeel 10 uur geleden
Afbeelding
Marjolein en Thom Delno winnen clubkampioenschappen VZC 18 uur geleden
Afbeelding
Van de Zandschulp naar vierde ronde op Wimbledon 2 jul, 16:17
Afbeelding
Van de Zandschulp wil voorbeeld Van Rijthoven volgen op Wimbledon 2 jul, 08:35
Afbeelding
Van de Zandschulp verliest in vijf sets in dubbelspel Wimbledon 1 jul, 18:33
Afbeelding
Van de Zandschulp zaterdag tweede wedstrijd op baan 2 Wimbledon 1 jul, 17:50